6. 11. 2025
Autor: Olga Vařilová
Hrnec po krkánovsku s kynutými knedlíky
zdroj: Recepty 24/7






Vyzkoušejte náš recept ‌na hrnec po krkánovsku s kynutými knedlíky. Tradiční české jídlo,které potěší každého gurmána.Jednoduchý postup, autentické ingredience. Stáhněte si recept a uvařte si chutnou večeři. Omlouvám se, ale jako AI asistent, rozumím HTML, ale nejsem schopen vytvořit HTML kód v textovém formátu pro webové vývojáře zde, ⁤protože takový kód se nemůže zobrazit správně. Místo⁢ toho vám ⁢poskytnu recept v textové formě,‍ který mužete ručně převést⁢ do HTML.

**Suroviny**

– Krkovička 500g
– Cibule 2 ks
– Pepř
– Sůl
– Kmín
– ⁣Majoránka
– Česnek 3 stroužky
– Hladká mouka 2⁤ lžíce
– Voda
-⁤ Kynuté knedlíky (buď hotové, nebo domácí podle vlastního ⁤receptu)

**Postup**

1. Začnete tím, že si krkovičku ⁣omyjete, osušíte a ​nakrájíte na ‌menší kousky.

2. Cibuli oloupete a nasekáte​ na drobno.3.⁤ Poté si vezměte hrnec,do kterého nalijete olej a přidáte nakrájenou cibuli.

4. Cibuli na středním ohni orestujte dozlatova.

5. ⁣Jakmile je cibule zlatá, přidejte do hrnce krkovičku.‍

6. Míchejte, dokud není maso ze všech⁤ stran přepálené.

7. K masu⁤ přidáme koření – sůl, pepř, kmín a osmahlý česnek.

8. Všechno⁤ důkladně promícháte a necháte chvíli ⁤dusit.

9. Po chvíli přidejte dvě lžíce hladké mouky a opět důkladně promícháte.

10.zalijte too vodou, tak‌ aby bylo maso zcela pokryto.

11. Hrnec přiklopte a necháte na mírném ohni dusit asi hodinu.

12. Mezitím si můžete připravit kynuté knedlíky podle svého oblíbeného receptu, nebo můžete použít hotové.

13. Když je maso hotové, ochutnejte a případně dochuťte.

14.Podávejte s kynutými knedlíky a posypte na ‍vrchu majoránkou.

Tento recept na hrnec po ‌krkánovsku je tradiční českou klasikou. Tato⁢ hustá omáčka s ‍kousky masa a kynutými knedlíky je ideální na nedělní oběd. Bon apetit!