21. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Hovězí vínový ragú s bramborovou kaší
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí vínový ragú s bramborovou kaší je výtečný recept, který ​potěší vaše chuťové pohárky. Hovězí maso je dusené v​ červeném ⁤víně spolu s aromatickou zeleninou ‍a ⁣bylinkami, čímž ⁣získá bohatou a hlubokou chuť.​ Maso se poté podává s krémovou bramborovou kaší, ⁢která je ideálním doplňkem. Tento recept ‌se hodí ​jak pro rodinné večeře, tak pro hostiny s⁢ přáteli. Připravte si hovězí vínový ragú s bramborovou kaší a nechte se unést kombinací vynikajících chutí.

Suroviny:

  • 500g hovězího masa
  • 2 středně velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 2‍ stonky ⁤řapíkatého celeru
  • 200ml červeného vína
  • 400g rajčatového pyré
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce mouky
  • 2 lžičky⁢ sušeného rozmarýnu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Na ⁣olivovém oleji osmahneme najemno nakrájenou cibuli,⁣ česnek, mrkev a celer.
  2. Přidáme na kostky nakrájené hovězí maso a opečeme⁢ ho ze všech stran, dokud nezezlátne.
  3. Přidáme mouku a promícháme, aby se masa obalila.
  4. Přilijeme červené ⁣víno a necháme vařit, dokud nezmizí alkoholový‌ zápach.
  5. Přidáme rajčatové pyré, ⁣sušený rozmarýn, sůl ⁤a pepř.
  6. Podle potřeby můžeme přidat ⁣trochu vody nebo vývaru.
  7. Přikryjeme pokličkou a necháme vařit na mírném ohni asi 2-3 hodiny, dokud se maso nezměkne.
  8. Během vaření občas promícháme a přidáme vodu, pokud je omáčka příliš hustá nebo začíná⁤ přichytávat.
  9. Mezitím uvaříme bramborovou​ kaši podle oblíbeného⁤ receptu.
  10. Po dokončení vaření ragú ho můžeme servírovat s bramborovou kaší. Dobrou chuť!