
Podívejte se na naši chuťovou explozi s receptem na hovězí v troubě s knedlíkem. Tento tradiční český pokrm, plný proteinů a chuti, je ideální pro nedělní oběd nebo večeři.Postup, příprava a tipy k vaření krok za krokem.
Vítejte u našeho nového receptu – hovězí v troubě s knedlíkem.Tento tradiční pokrm je klasikou české kuchyně a je velmi oblíbený pro svou neotřelou chut´ a jednoduchou přípravu.Než se pustíme do vaření, seznámíme se se seznamem potřebných surovin.
Suroviny
- 600 g hovězího masa (ideálně roštěnc)
- Sůl, pepř
- 2 lžíce sádla
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 200 ml hovězího vývaru
- 2 lžíce hořčice
- 1 lžička kmínu
- Bobkový list, nové koření
- Na knedlík: 500 g hladké mouky, 300 ml mléka, 2 vejce, špetka soli, prášek do pečiva
Nyní, když máme všechny suroviny připravené, můžeme se pustit do přípravy samotného jídla. Příprava hovězího v troubě s knedlíkem není nijak zvlášť složitá, ale vyžaduje určitou dobu, proto je dobré s ní začít s předstihem.
Postup
- Maso omyjeme,osušíme a nakrájíme na menší kusy.Každý kus důkladně osolíme a opepříme.
- V troubě rozehřejeme sádlo a na něm zprudka opečeme maso ze všech stran. Maso vyjmeme a odložíme stranou.
- Do výpeku přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek a opékáme, dokud se nezačnou hnědnout. Smaženou cibuli s česnekem smícháme s hořčicí, kmínem, bobkovým listem a novým kořením.
- Maso vložíme zpět do trouby a zalijeme hovězím vývarem. Hovězí pečeme v troubě při teplotě 180 °C asi hodinu a půl.
- Zatímco se maso peče, připravíme si knedlík. Mouku smícháme s mlékem, přidáme vejce, sůl a prášek do pečiva.Vypracujeme hladké těsto, které necháme asi 15 minut odpočinout.
- Z těsta formujeme válec, který vložíme do vroucí osolené vody a vaříme asi 20 minut. Uvařený knedlík necháme vychladnout a nakrájíme na plátky.
- Upečené hovězí vyndáme z trouby, necháme chvilku odpočinout a poté nakrájíme na plátky. Podáváme s plátky knedlíka a omáčkou z pečení.
A to je vše! Výsledkem je výtečné hovězí v troubě s knedlíkem,které zaručeně potěší každého milovníka české kuchyně. Doufáme, že vám naše pokyny byly užitečné a že se vaření povede na jedničku. Dobrou chuť!
Nyní, když už víte, jak na to, můžete pokrm dle našeho receptu připravit pro svou rodinu či přátele. Jistě je potěšíte a získáte u nich další kuchařské body. Nebojte se též experimentovat a přidávat další suroviny dle vašeho gusta. Hlavní je mít radost z vaření a dobré jídlo.

