10. 9. 2025
Autor: Olga Vařilová
Hovězí v troubě s knedlíkem
zdroj: Recepty 24/7






Podívejte se na naši chuťovou ‌explozi s receptem na hovězí‍ v troubě s knedlíkem. Tento tradiční český pokrm, plný proteinů a chuti, je ideální pro nedělní oběd nebo večeři.Postup, příprava a tipy k‌ vaření krok za krokem.

Vítejte⁣ u našeho ‌nového receptu – hovězí v troubě s⁤ knedlíkem.Tento tradiční pokrm je klasikou české⁣ kuchyně a je‌ velmi oblíbený pro svou neotřelou chut´ ⁣a jednoduchou přípravu.Než se pustíme do vaření, seznámíme se se seznamem potřebných surovin.

Suroviny

  • 600 g hovězího masa (ideálně‍ roštěnc)
  • Sůl, pepř
  • 2 lžíce sádla
  • 1 cibule
  • 3 ⁤stroužky‌ česneku
  • 200 ml‍ hovězího vývaru
  • 2 lžíce hořčice
  • 1 lžička kmínu
  • Bobkový list, nové koření
  • Na knedlík: 500 g hladké mouky, 300 ml mléka, 2 vejce, špetka ‌soli, prášek do pečiva

Nyní, když máme všechny suroviny připravené, můžeme se pustit do přípravy samotného jídla. Příprava hovězího v troubě s knedlíkem není nijak zvlášť ‌složitá, ⁢ale vyžaduje⁢ určitou dobu, proto⁣ je dobré ‍s ní začít ​s předstihem.

Postup

  • Maso omyjeme,osušíme a nakrájíme na menší kusy.Každý kus důkladně osolíme a opepříme.
  • V troubě rozehřejeme sádlo a na něm zprudka opečeme⁤ maso ze všech stran. Maso⁣ vyjmeme a odložíme⁤ stranou.
  • Do výpeku přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek‍ a opékáme, dokud se nezačnou hnědnout. Smaženou cibuli s česnekem smícháme ⁣s hořčicí, ⁤kmínem, bobkovým listem a novým kořením.
  • Maso vložíme zpět⁢ do trouby ⁤a zalijeme hovězím vývarem. Hovězí pečeme v troubě při⁤ teplotě⁣ 180 °C asi hodinu a půl.
  • Zatímco se ​maso peče, připravíme si​ knedlík. Mouku smícháme s ‍mlékem, ⁤přidáme vejce,‌ sůl a prášek do pečiva.Vypracujeme ⁢hladké těsto, které necháme asi 15 minut odpočinout.
  • Z‍ těsta formujeme válec, který vložíme do vroucí osolené vody a vaříme asi ⁣20 minut. ‍Uvařený knedlík⁤ necháme vychladnout a nakrájíme na plátky.
  • Upečené hovězí⁤ vyndáme z trouby, necháme⁤ chvilku odpočinout a poté nakrájíme na plátky. Podáváme ​s plátky knedlíka a omáčkou z pečení.

A ⁤to je vše! Výsledkem je výtečné hovězí v troubě s ⁣knedlíkem,které zaručeně potěší každého milovníka české kuchyně. Doufáme, že vám naše pokyny byly užitečné a že se vaření povede na jedničku. Dobrou chuť!

Nyní, když‍ už víte, jak na to, můžete ‌pokrm dle našeho receptu připravit pro svou rodinu či přátele. Jistě je potěšíte a získáte ‍u nich další kuchařské body. Nebojte se též ‌experimentovat a přidávat další suroviny dle vašeho gusta. Hlavní je‌ mít radost z vaření‍ a dobré jídlo.