7. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová
Hovězí v červeném vínu
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí ‍v červeném vínu je lahodné a bohaté jídlo, ‍které si zamilují milovníci dobrého jídla. Tento recept kombinuje​ šťavnaté kousky hovězího masa ‌s aromatem červeného vína⁣ a bylinek, což vytváří dokonalou kombinaci chutí. Připravte ‍si toto lahodné jídlo a užijte ⁤si skvělou večeři plnou chutí a vůní.

Suroviny

  • 500⁤ g hovězího masa (krkovička, roštěnec)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky​ česneku
  • 1 mrkev
  • 1 lžíce⁢ rajčatového protlaku
  • 250‌ ml červeného vína
  • 250 ml⁢ hovězího vývaru
  • sůl, pepř, tymián, bobkový list
  • olivový olej

Postup

  1. Na pánvi si osmahněte na⁢ oleji nasekanou cibuli, česnek a na ‌kolečka nakrájenou mrkev.
  2. Přidejte na⁤ kostky nakrájené ​maso a orestujte ho zprudka z⁣ každé strany.
  3. Zalijte ⁢vínem‌ a nechejte⁤ chvilku vařit, aby se alkohol vyvařil.
  4. Přilijte vývar, přidejte protlak, tymián, bobkový‍ list, sůl⁤ a‍ pepř podle chuti.
  5. Vše promíchejte a nechte dusit přibližně 1,5 hodiny, dokud maso ​není měkké.
  6. Případně podle chuti dochuťte a podávejte s bramborovou kaší ​nebo těstovinami.




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *