7. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová

zdroj:
Recepty 24/7
Hovězí v červeném vínu je lahodné a bohaté jídlo, které si zamilují milovníci dobrého jídla. Tento recept kombinuje šťavnaté kousky hovězího masa s aromatem červeného vína a bylinek, což vytváří dokonalou kombinaci chutí. Připravte si toto lahodné jídlo a užijte si skvělou večeři plnou chutí a vůní.
Suroviny
- 500 g hovězího masa (krkovička, roštěnec)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 250 ml červeného vína
- 250 ml hovězího vývaru
- sůl, pepř, tymián, bobkový list
- olivový olej
Postup
- Na pánvi si osmahněte na oleji nasekanou cibuli, česnek a na kolečka nakrájenou mrkev.
- Přidejte na kostky nakrájené maso a orestujte ho zprudka z každé strany.
- Zalijte vínem a nechejte chvilku vařit, aby se alkohol vyvařil.
- Přilijte vývar, přidejte protlak, tymián, bobkový list, sůl a pepř podle chuti.
- Vše promíchejte a nechte dusit přibližně 1,5 hodiny, dokud maso není měkké.
- Případně podle chuti dochuťte a podávejte s bramborovou kaší nebo těstovinami.

