14. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí steak s houbovou omáčkou je lahodný pokrm, který si zamilujete. Kombinace křehkého masa a aromatické omáčky z hub udělá z tohoto jídla skvělou volbu pro každou příležitost. Podívejte se na náš recept a připravte si tento lahodný steak doma!
Suroviny
- 4 kusy hovězího steaku (cca 200g každý)
- 200g žampiónů
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200ml smetany ke šlehání
- lžíce olivového oleje
- sůl a pepř
Postup
- Steaky osolte a opepřete z obou stran.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a opečte na něm steaky podle vaší chuti (pro medium rare asi 3-4 minuty z každé strany).
- Vytáhněte steaky z pánve a dejte stranou k odpočinutí.
- Na stejnou pánev přidejte na kostky nakrájenou cibuli a na plátky nakrájené žampióny. Smažte, dokud cibule nezezlátne a žampióny nezměknou.
- Přidejte prolisovaný česnek a restujte ho krátce.
- Přilijte smetanu ke šlehání a nechte omáčku prohřát.
- Omáčkou přelijte steaky a podávejte. Dobrou chuť!