10. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
Hovězí steak s bílou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí​ steak⁤ s bílou omáčkou je skvělá volba pro milovníky masa. V ​tomto‍ receptu se spojuje šťavnatý kousek hovězího masa ​s lahodnou bílou omáčkou, která⁤ dodá jídlu skvělou chuť. Naučte se,​ jak⁣ připravit tento lahodný pokrm doma a nechte se unést jeho vynikajícím aroma. Snažte⁣ se používat co nejkvalitnější suroviny pro optimální výsledek.

Suroviny

  • 4 kusy hovězího steaku (cca 200g ‍každý)
  • 2 lžíce ‌másla
  • 2 stroužky česneku, oloupané a nakrájené na plátky
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžička hořčice
  • 1 lžička citronové šťávy
  • sůl a⁣ pepř podle ⁤chuti

Postup

  1. Nejprve osušte hovězí⁤ steaky ubrouskem a osolte je z obou stran.
  2. Na pánvi rozehřejte máslo a ⁢osmahněte na⁤ něm plátky česneku.
  3. Přidejte steaky ‌a smažte je ​podle‌ preferovaného stupně propečení (řídká krev, středně‍ propečený, propečený).
  4. V menší kastrůlku smíchejte ‌smetanu, hořčici a citronovou šťávu. Povařte omáčku ​do zhoustnutí⁣ a dochuťte solí a pepřem.
  5. Po upečení steaky‍ nechte chvíli odpočinout a ⁤poté podávejte se smetanovou omáčkou a přílohou ⁣dle vlastního výběru.