12. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí se šťouchaným křenem je lahodným receptem, který potěší milovníky masových jídel i pikantních dochucovadel. Hovězí maso je perfektně měkké a křehké, díky dlouhému vaření se snadno rozplývá v ústech. Křesťanský křen přidává do jídla pikantní a osvěžující chuť, která vás bude uchvacovat až do posledního sousta. Připravit tento pokrm je velmi snadné a výsledkem bude jídlo, které okouzlí vaše chuťové buňky. Dopřejte si delikátní hovězí s křenem a dejte svému jídelníčku novou dimenzi.
Suroviny
- 500 g hovězího masa
- 2 lžíce oleje
- sůl a pepř podle chuti
- 3 středně velké brambory
- 4 lžíce mléka
- 2 lžíce másla
- 1 lžíce křenu (nastrouhaného)
Postup
- Hovězí maso nakrájejte na tenké plátky a osolte a opepřete podle chuti.
- Rozpalte olej na pánvi a opečte maso z obou stran dozlatova. Pak ho přendejte na talíř a podržte.
- Brambory oloupejte, nakrájejte na menší kousky a uvařte je ve vroucí osolené vodě do měkka.
- Mezitím si připravte křenovou omáčku. Křen nastrouhejte a v míse smíchejte s mlékem a máslem. Přidejte sůl a pepř podle chuti.
- Uvařené brambory sceďte, přidejte mléko s křenem a šťoucháním nástrojem je rozmačkejte na kaši.
- Na pánvi zahřejte máslo a návratně opečte plátky hovězího masa z každé strany.
- Hovězí maso podávejte s křenovým šťouchaným bramborem.