8. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Hovězí s vínem a kořením
zdroj: Recepty 24/7

Tento lahodný recept na hovězí s vínem a kořením je ⁤perfektní volbou pro výjimečnou večeři. Kousky měkkého a šťavnatého hovězího masa jsou smíchány se výběrem vybraných koření a zalité sladkým vínem. Během ⁤pomalého ​vaření se všechny chutě sladí a maso se doslova rozplývá na jazyku.⁢ Tento recept je ⁣takovou ‌vynikající kombinací ⁣tradice a moderního přístupu k vaření, která si získá srdce všech gurmánů. Vyzkoušejte ⁢tento jedinečný recept a dopřejte si chuťový ‍zážitek, který si zamilujete!

Suroviny

  • 500g hovězího masa (vejce,⁢ koleno, krk nebo líčka)
  • 2 cibule
  • 4 stroužky ⁢česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 250ml červeného vína
  • 500ml vývaru
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 lžička rozmarýnu
  • sůl a⁣ pepř podle chuti

Postup

  1. Na oleji osmažte na kostky nakrájenou cibuli do zlatova.
  2. Přidejte na menší kousky​ nakrájené hovězí maso a orestujte z každé strany dozlatova.
  3. Přidejte na ⁢tenké plátky nakrájený česnek, tymián a rozmarýn. Osolte a opepřete podle chuti.
  4. Zalijte⁤ červeným vínem a nechte vařit, dokud víno zhruba nevypaří a nezbude jenom omáčka na dně⁤ hrnce.
  5. Přidejte vývar,‍ zakryjte hrnec ⁤a nechte dusit na mírném ohni přibližně 2 hodiny, dokud se maso nezměkne.
  6. Pokud je omáčka příliš řídká, můžete ji zahustit trochou škrobu rozpuštěného ‍ve studené vodě.
  7. Servírujte s rýží nebo knedlíky.