7. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Hovězí s omáčkou perilka.
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí ⁤s omáčkou perilka je lahodný recept, který vám přinese​ chuťovou explozi. ⁢Kombinace měkkého‍ hovězího ​masa a bohaté omáčky ​s příjemnou​ pikantní chutí ⁤vás rozhodně nadchne. S ‌tímto receptem⁤ si⁤ připravíte skvělý oběd⁢ nebo večeři, kterou si ‍užijete ⁣sami nebo ‌ji podáte svým ‍hostům. Sledujte jednoduché kroky a připravte si tento výjimečný ⁢pokrm doma. Vaše chuťové‌ pohárky ​vám za to jistě poděkují!

Suroviny

  • 500 g hovězího masa
  • sůl a pepř
  • 2 ⁢cibule
  • 2 ‌stroužky‍ česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 2⁤ lžíce‍ hladké mouky
  • 500 ⁤ml ⁣vývaru
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 1 lžička⁤ sušeného tymiánu
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 2⁤ lžičky ‍worcesterské omáčky

Postup

  1. Nařízněte ⁤hovězí⁤ maso‍ na menší kousky ‍a osolte a ‍opepřete.
  2. Cibuli a‍ česnek oloupejte a nakrájejte ⁣na drobné kostičky.
  3. Ve velkém hrnci zahřejte olej a ​osmažte‌ cibuli s ​česnekem dozlatova.
  4. Přidejte hovězí​ maso a​ opékejte, dokud nezežloutne​ ze ⁣všech stran.
  5. Po‍ chvíli posypte maso hladkou moukou a promíchejte, aby‌ se mouka rovnoměrně rozpustila.
  6. Postupně přilijte vývar, stále ⁤míchejte ​a⁣ nechte ⁢omáčku povařit asi ⁢15 ‍minut, nebo⁣ dokud maso nezměkne.
  7. Přidejte ‍rajský protlak, tymián, ‍kmín a worcesterskou omáčku. Dochutíme solí‍ a pepřem podle chuti.
  8. Omáčku nechte ⁢provařit ‍ještě asi 5 ​minut.
  9. Hovězí s omáčkou perilka ⁣můžete ⁣podávat ⁣s vařenými ⁤bramborami nebo‌ rýží.