7. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí s omáčkou perilka je lahodný recept, který vám přinese chuťovou explozi. Kombinace měkkého hovězího masa a bohaté omáčky s příjemnou pikantní chutí vás rozhodně nadchne. S tímto receptem si připravíte skvělý oběd nebo večeři, kterou si užijete sami nebo ji podáte svým hostům. Sledujte jednoduché kroky a připravte si tento výjimečný pokrm doma. Vaše chuťové pohárky vám za to jistě poděkují!
Suroviny
- 500 g hovězího masa
- sůl a pepř
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce hladké mouky
- 500 ml vývaru
- 2 lžíce rajského protlaku
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička mletého kmínu
- 2 lžičky worcesterské omáčky
Postup
- Nařízněte hovězí maso na menší kousky a osolte a opepřete.
- Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky.
- Ve velkém hrnci zahřejte olej a osmažte cibuli s česnekem dozlatova.
- Přidejte hovězí maso a opékejte, dokud nezežloutne ze všech stran.
- Po chvíli posypte maso hladkou moukou a promíchejte, aby se mouka rovnoměrně rozpustila.
- Postupně přilijte vývar, stále míchejte a nechte omáčku povařit asi 15 minut, nebo dokud maso nezměkne.
- Přidejte rajský protlak, tymián, kmín a worcesterskou omáčku. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Omáčku nechte provařit ještě asi 5 minut.
- Hovězí s omáčkou perilka můžete podávat s vařenými bramborami nebo rýží.