5. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Hovězí s omáčkou a bramborovými knedlíky
zdroj: Recepty 24/7

Chutné a syté jídlo: Hovězí s ‌bohatou omáčkou a‌ měkkými bramborovými knedlíky. Naučte se připravit dokonalou kombinaci šťavnatého hovězího masa ‍s lahodnou ‍omáčkou⁢ a nadýchanými bramborovými knedlíky.⁤ Tento tradiční český recept‍ je ideální pro rodinné večeře nebo oslavy. Prozkoumejte ‍tento recept a udělejte si sami svoje ⁣nepřekonatelné jídlo. +

Suroviny

  • 500 g hovězího masa
  • 3 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce oleje
  • 500 ml hovězího​ vývaru
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce hořčice
  • sůl a⁢ pepř podle chuti

Postup

  1. Maso nakrájíme na ⁣menší kousky a osolíme a opepříme.
  2. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na ⁤drobno.
  3. Na pánvi‌ rozpálíme​ olej‌ a přidáme cibuli​ a česnek. Smažíme dozlatova.
  4. Přidáme⁣ maso a opékáme ho dohněda.
  5. Na‍ pánvi přidáme hladkou mouku ‌a ⁤promícháme.
  6. Slijeme na ⁣pánvi hovězí vývar‌ a smetanu a ​důkladně promícháme.
  7. Přidáme hořčici a dochutíme solí a pepřem.
  8. Přivedeme k varu ‌a ‍necháme‍ vařit na mírném ohni asi 30⁣ minut, dokud se omáčka nezahuší.
  9. Mezitím si‌ připravíme bramborové knedlíky podle vlastních představ.
  10. Po uvaření knedlíků podáváme s hovězím masem a omáčkou.