5. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Chutné a syté jídlo: Hovězí s bohatou omáčkou a měkkými bramborovými knedlíky. Naučte se připravit dokonalou kombinaci šťavnatého hovězího masa s lahodnou omáčkou a nadýchanými bramborovými knedlíky. Tento tradiční český recept je ideální pro rodinné večeře nebo oslavy. Prozkoumejte tento recept a udělejte si sami svoje nepřekonatelné jídlo. +
Suroviny
- 500 g hovězího masa
- 3 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce oleje
- 500 ml hovězího vývaru
- 250 ml smetany ke šlehání
- 2 lžíce hořčice
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Maso nakrájíme na menší kousky a osolíme a opepříme.
- Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobno.
- Na pánvi rozpálíme olej a přidáme cibuli a česnek. Smažíme dozlatova.
- Přidáme maso a opékáme ho dohněda.
- Na pánvi přidáme hladkou mouku a promícháme.
- Slijeme na pánvi hovězí vývar a smetanu a důkladně promícháme.
- Přidáme hořčici a dochutíme solí a pepřem.
- Přivedeme k varu a necháme vařit na mírném ohni asi 30 minut, dokud se omáčka nezahuší.
- Mezitím si připravíme bramborové knedlíky podle vlastních představ.
- Po uvaření knedlíků podáváme s hovězím masem a omáčkou.