12. 9. 2023
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Bavte se při vaření a vyzkoušejte recept na chutné hovězí s křenem a bramborovými šiškami! Tento tradiční pokrm je perfektní volbou pro milovníky české kuchyně. Chuťové výbuchy vás nepřestanou potěšit, když si vychutnáte šťavnaté hovězí maso, které je podávané s ostrým křenem a křupavými bramborovými šiškami. Dopřejte si pořádnou porci tohoto výtečného jídla a společně si užijte kulinářské dobrodružství plné vůní a chutí.
Suroviny
- 500 g hovězího masa
 - 4 lžíce křenu
 - 4 velké brambory
 - 2 vejce
 - 2 lžíce hladké mouky
 - sůl a pepř dle chuti
 
Postup
- Nejdříve si připravíme hovězí maso. Můžeme ho nakrájet na nudličky nebo kostky podle svého gusta. Ochutíme solí a pepřem.
 - Zahřejeme pánev a na ní smažíme maso. Postupně ho otočíme a zprudka osmažíme ze všech stran. Poté necháme maso odpočinout.
 - Mezitím si připravíme bramborové šišky. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle.
 - V míse smícháme nastrouhané brambory, vejce, mouku, sůl a pepř. Vzniklou směs necháme chvíli odležet.
 - Potom ohřejeme vodu ve velkém hrnci a dochutíme ji solí. Lžící nabíráme těsto ze směsi bramborových šišek a přidáme ho do vroucí vody. Každou šišku vaříme asi 5 minut, nebo dokud nevyplyvá na hladinu.
 - Vodu s bramborovými šiškami sceďte a na talíři je osušte ubrouskem.
 - Křen očistíme a nastrouháme na jemném struhadle.
 - Suroviny jsou připraveny a můžeme začít sestavovat pokrm. Na talíř položíme hovězí maso, na něj přidáme křen a vedle položíme bramborové šišky. Podáváme ihned.
 


