2. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na lahodné hovězí s knedlíkem? Naše verze tohoto tradičního českého jídla vám rozproudí sliny. Naučte se, jak připravit šťavnaté a měkké kousky hovězího masa spolu s nadýchanými knedlíky, které se rozplývají na jazyku. Sledujte náš jednoduchý recept a začněte si pochutnávat na této výtečné kombinaci chutí. Překvapte svou rodinu nebo hosty tímto tradičním českým jídlem plným pevných chutí a hebkých textur.
Suroviny
- 500 g hovězího masa
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 1 petržel
- 1 petrželový kořen
- 2 lžíce oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na oleji osmažte na kostky nakrájenou cibuli a česnek, dokud nezezlátne.
- Přidejte na kostky nakrájené hovězí maso a opékejte ho, dokud nezezelená.
- Přidejte na kostky nakrájenou mrkev, petržel a petrželový kořen, a podlijte vodou.
- Doporučuje se přidat takové množství vody, aby maso bylo úplně ponořené.
- Doba vaření je zhruba 1,5 – 2 hodiny, až bude maso měkké a šťáva propustná.
- Během vaření dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Hotové hovězí maso podávejte s kynutými knedlíky.