2. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Hovězí s knedlíkem
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte recept na lahodné hovězí s knedlíkem? Naše verze tohoto tradičního českého jídla⁢ vám rozproudí​ sliny. Naučte se, jak připravit šťavnaté a měkké ⁣kousky hovězího masa spolu s nadýchanými knedlíky, které se rozplývají na jazyku. Sledujte náš ⁣jednoduchý‍ recept a začněte si pochutnávat na této výtečné⁣ kombinaci chutí. Překvapte svou rodinu nebo hosty tímto tradičním českým ‌jídlem plným pevných ​chutí a hebkých textur. ​

Suroviny

  • 500 g hovězího masa
  • 2 cibule
  • 3 stroužky‌ česneku
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • 1 petrželový ⁢kořen
  • 2 lžíce⁣ oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na oleji osmažte na kostky nakrájenou cibuli a česnek, dokud nezezlátne.
  2. Přidejte na kostky nakrájené hovězí maso a opékejte ho, dokud nezezelená.
  3. Přidejte na kostky nakrájenou⁢ mrkev, petržel a petrželový kořen,⁣ a podlijte vodou.
  4. Doporučuje se přidat takové množství vody, ‍aby ⁣maso bylo úplně ponořené.
  5. Doba vaření je zhruba⁢ 1,5⁤ – ⁢2‌ hodiny, až bude ⁣maso měkké a šťáva propustná.
  6. Během vaření⁢ dochuťte solí​ a pepřem podle chuti.
  7. Hotové hovězí maso podávejte s kynutými knedlíky.