8. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
Hovězí s karlovarskými knedlíky a šťouchanými bramborami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné domácí jídlo ve ⁤stylu české kuchyně – hovězí s klasickými karlovarskými knedlíky a šťouchanými bramborami. Tento recept je skvělou volbou pro každou ‌příležitost a skloubení křehkých knedlíků s chutným hovězím ‌masem​ a šťavnatými bramborami vás jistě okouzlí. Vyzkoušejte ho ještě dnes a⁣ uvařte si poctivé domácí jídlo plné chutí‍ a vůní.

Suroviny:

  • 500g hovězího masa
  • 300g brambor
  • 4 kousky houskových knedlíků
  • 1 cibule
  • 1 ⁣mrkev
  • 1 petrželová kořen
  • 1 lžíce oleje
  • sůl, pepř, majoránka, kmín

Postup:

  1. Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na⁣ něm nakrájenou cibuli, na plátky ⁤nakrájenou⁢ mrkev a petrželovou kořen.
  2. Přidáme na kostky⁣ nakrájené hovězí maso a krátce restujeme.
  3. Přidáme koření (sůl, pepř, majoránka, ⁣kmín) a zalijeme trochou vody.
  4. Poté necháme dusit na mírném⁢ ohni až do změknutí masa ‍(cca 1,5 hodiny).
  5. V mezičase uvaříme oloupané brambory ve slané vodě.
  6. Po uvaření brambory rozmělníme ⁤na šťouchané⁢ brambory a dochutíme máslem, solí a​ pepřem.
  7. Knedlíky uvaříme ​ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu.
  8. Po uvaření knedlíky pokrájíme na plátky a podáváme‌ s hovězím ⁢masem ‍a šťouchanými bramborami.