15. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová
Hovězí s brusinkami a křenem.
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí ⁣s brusinkami a křenem je lahodný a pikantní recept, který osloví vaše chuťové buňky. Kombinace sladkých brusinek a ostrého křenu vytváří dokonalou rovnováhu‍ chutí. Skvělá ⁢volba pro ‌milovníky tradiční české kuchyně. Vyzkoušejte tento recept a ukažte svým blízkým, že jste​ skvělým ‌kuchařem!

Suroviny

  • 500g hovězího masa
  • 100g sušených brusinek
  • 1 lžíce křenu
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • olej
  • sůl a pepř podle ⁤chuti

Postup

  1. Nejprve si ‍připravíme ‍marinádu. Ve ⁣vhodné misce smícháme olej, nasekanou cibuli, prolisovaný česnek, sůl, pepř ⁣a polovinu křenu.
  2. Hovězí ⁤maso nakrájíme ‍na menší kousky ⁣a vložíme do marinády. Necháme odležet ​alespoň hodinu, ideálně přes noc.
  3. Po dobře zařízení⁢ masa vložíme do pekáče a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 40 minut, ‌dokud nebude maso⁣ měkké.
  4. Mezitím si připravíme brusinky. Uvaříme je ve vodě a necháme vychladnout.
  5. Po upečení masa ho podáváme s brusinkami a dochutíme zbývajícím křenem. ⁣Podáváme⁣ s bramborovou kaší nebo rýží.




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *