15. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová

zdroj:
Recepty 24/7
Hovězí s brusinkami a křenem je lahodný a pikantní recept, který osloví vaše chuťové buňky. Kombinace sladkých brusinek a ostrého křenu vytváří dokonalou rovnováhu chutí. Skvělá volba pro milovníky tradiční české kuchyně. Vyzkoušejte tento recept a ukažte svým blízkým, že jste skvělým kuchařem!
Suroviny
- 500g hovězího masa
- 100g sušených brusinek
- 1 lžíce křenu
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- olej
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si připravíme marinádu. Ve vhodné misce smícháme olej, nasekanou cibuli, prolisovaný česnek, sůl, pepř a polovinu křenu.
- Hovězí maso nakrájíme na menší kousky a vložíme do marinády. Necháme odležet alespoň hodinu, ideálně přes noc.
- Po dobře zařízení masa vložíme do pekáče a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 40 minut, dokud nebude maso měkké.
- Mezitím si připravíme brusinky. Uvaříme je ve vodě a necháme vychladnout.
- Po upečení masa ho podáváme s brusinkami a dochutíme zbývajícím křenem. Podáváme s bramborovou kaší nebo rýží.

