7. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Hovězí s brusinkami a karamelem.
zdroj: Recepty 24/7

⁢ Nechte se okouzlit chutí tradičního pokrmu – hovězí s brusinkami⁢ a karamelem. Kombinace sladkého karamele⁣ a kyselých brusinek dodá vašemu jídlu nezapomenutelný zážitek. Vyzkoušejte náš recept a pochutnejte ⁣si na lahodné kombinaci chutí.

Suroviny

  • 500g hovězího masa
  • 100g sušených brusinek
  • 1 cibule
  • 2 ⁤stroužky ⁤česneku
  • 2 lžíce medu
  • 100g cukru
  • olej
  • sůl, pepř, kmín

Postup

  1. Hovězí maso nakrájejte na menší kousky ​a osolte, opepřete a posypte‍ kmínem.
  2. Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno a osmahněte na oleji ve velkém hrnci.
  3. Přidejte nakrájené maso a smažte ho dozlatova.
  4. Přidejte nastrouhanou kůru⁤ z jednoho pomeranče a zalejte vodou tak, aby maso bylo zcela⁤ ponořeno.
  5. Přidejte sušené brusinky a med ‍a⁤ pozvolna dušte asi 1-2‌ hodiny, dokud maso nesoftní.
  6. V menší pánvi rozpusťte cukr⁢ a za​ občasného míchání ho‍ dovete do svétla karamelové barvy.
  7. Karamel postupně zamíchejte do​ hotového masa ‍a vařte ještě cca 10 minut.
  8. Podávejte s‍ rýží nebo bramborami a ozdobte kousky pomeranče.