5. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Hovězí ruláda s brusinkovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí ruláda s⁢ brusinkovou omáčkou je‍ vynikající⁤ a ⁤lahodný⁢ pokrm, který svým ⁤chutným kombinacím⁣ potěší každého ‌milovníka kvalitního jídla. Tato receptura přináší křehkou ruládu z hovězího ​masa, plněnou špenátem⁣ a ‍smetanou, která je okořeněna šťavnatou brusinkovou omáčkou. Ruláda je pečena ‍do krásné zlaté barvy a podávána​ s⁢ výraznou omáčkou, která​ jí dodává příjemnou sladko-kyselou chuť. Připravte si​ toto⁤ závratné jídlo a překvapte své ​blízké skvělou kombinací neobvyklých ‍chutí.

Suroviny:

  • 500 g hovězího masa na plátky
  • sůl a pepř dle‍ chuti
  • 200 g⁤ brusinek
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 250 ml vývaru
  • 1 lžíce‌ hladké mouky
  • 1 lžíce⁤ medu

Postup:

  1. Plátky hovězího masa jemně naklepeme a⁢ osolíme a⁣ opepříme‌ z obou stran.
  2. Na pánvi rozpálíme​ olej a maso z obou ⁤stran opečeme do zlatova. Poté maso vyjmeme z pánve a necháme odpočinout.
  3. Cibuli a⁢ česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky.‌ Na pánvi orestujeme cibuli dozlatova ⁣a poté ⁣přidáme česnek a brusinky.
  4. Přidáme vývar, med ​a hladkou mouku a promícháme. Přivedeme k varu a vaříme ⁢do té doby, než omáčka zhoustne.
  5. Maso vrátíme zpět⁤ na pánev a podlijeme omáčkou. Vše‍ povaříme spolu ještě asi 5 minut, ⁢než je maso​ prohřáté.
  6. Hovězí ruládu s brusinkovou omáčkou ⁣podáváme s rýží nebo bramborami.