5. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí ruláda s brusinkovou omáčkou je vynikající a lahodný pokrm, který svým chutným kombinacím potěší každého milovníka kvalitního jídla. Tato receptura přináší křehkou ruládu z hovězího masa, plněnou špenátem a smetanou, která je okořeněna šťavnatou brusinkovou omáčkou. Ruláda je pečena do krásné zlaté barvy a podávána s výraznou omáčkou, která jí dodává příjemnou sladko-kyselou chuť. Připravte si toto závratné jídlo a překvapte své blízké skvělou kombinací neobvyklých chutí.
Suroviny:
- 500 g hovězího masa na plátky
- sůl a pepř dle chuti
- 200 g brusinek
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 250 ml vývaru
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce medu
Postup:
- Plátky hovězího masa jemně naklepeme a osolíme a opepříme z obou stran.
- Na pánvi rozpálíme olej a maso z obou stran opečeme do zlatova. Poté maso vyjmeme z pánve a necháme odpočinout.
- Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Na pánvi orestujeme cibuli dozlatova a poté přidáme česnek a brusinky.
- Přidáme vývar, med a hladkou mouku a promícháme. Přivedeme k varu a vaříme do té doby, než omáčka zhoustne.
- Maso vrátíme zpět na pánev a podlijeme omáčkou. Vše povaříme spolu ještě asi 5 minut, než je maso prohřáté.
- Hovězí ruládu s brusinkovou omáčkou podáváme s rýží nebo bramborami.