11. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí ragú s bramborovými knedlíky je lahodné tradiční české jídlo, které potěší každého milovníka chutného pokrmu. Ragú z hovězího masa je pomalu vařené s aromatickou zeleninou a kořením, až se maso rozpadá na kousky. Bramborové knedlíky pak skvěle doplňují bohatou omáčku. Zkuste tento recept a pochutnejte si na lahodné kombinaci chutí!
Suroviny
- 500g hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 1 paprika
- 400g rajčat z konzervy
- 200ml hovězího vývaru
- sůl, pepř, kmín, majoránka
- olej na smažení
- čerstvá petrželka na ozdobení
Postup
- Na pánvi osmahneme na oleji nakrájenou cibuli, česnek a na kostky nakrájené maso.
- Přidáme nakrájené mrkve a papriku a necháme chvíli restovat.
- Přilijeme rajčata z konzervy a vývar, přidáme koření podle chuti, promícháme a necháme provařit.
- Pokud je třeba, podle chuti dochutíme solí a pepřem.
- Na závěr ozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme s bramborovými knedlíky.