11. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
Hovězí ragú s bramborovými knedlíky
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí ragú s bramborovými knedlíky je lahodné tradiční české jídlo, které potěší ‍každého milovníka chutného pokrmu. ​Ragú⁤ z hovězího masa je pomalu vařené s aromatickou ⁢zeleninou a kořením, ‍až se maso rozpadá na kousky. Bramborové knedlíky pak skvěle doplňují bohatou ⁢omáčku.‍ Zkuste tento recept a pochutnejte si na lahodné kombinaci chutí!

Suroviny

  • 500g hovězího⁣ masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 1 paprika
  • 400g rajčat z konzervy
  • 200ml hovězího ​vývaru
  • sůl, pepř, kmín, majoránka
  • olej⁤ na smažení
  • čerstvá⁢ petrželka na ozdobení

Postup

  1. Na pánvi osmahneme ‌na oleji nakrájenou cibuli, česnek a na kostky nakrájené ‌maso.
  2. Přidáme nakrájené ‌mrkve a papriku a necháme chvíli‌ restovat.
  3. Přilijeme rajčata z konzervy a vývar, přidáme koření podle chuti, promícháme a ‌necháme ​provařit.
  4. Pokud​ je třeba, podle chuti⁤ dochutíme solí a pepřem.
  5. Na závěr ozdobíme nasekanou petrželkou a ‌podáváme ‌s bramborovými knedlíky.