19. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
Hovězí ragú s bramborovou kaší
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné hovězí ragú s​ krémovou bramborovou kaší. Tento recept je skvělou volbou pro milovníky tradiční české kuchyně. S chutí, která vás rozhodně nadchne!

Suroviny

  • 500g hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 2⁣ stroužky ⁤česneku
  • 400g rajčat z konzervy
  • 400ml ‌hovězího vývaru
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžíce oleje
  • soľ, pepř, tymián
  • 500g brambor
  • 100ml mléka
  • 50g másla

Postup

  1. Na oleji osmahneme nastrouhanou cibuli, na ​plátky nakrájenou mrkev a ​na kostičky nakrájený česnek.
  2. Přidáme na kostičky nakrájené hovězí ⁣maso a zprudka opečeme z obou stran.
  3. Přidáme rajčata z konzervy, rajčatový protlak, hovězí vývar, sůl, pepř a tymián. Vaříme 1,5 hodiny na mírném ohni, občas promícháme.
  4. Mezitím oloupeme brambory, nakrájíme ⁣je na menší kousky a vaříme v osolené vodě do měkka.
  5. Uvařené brambory sceďte, přidejte máslo a mléko a ⁢rozmixujte na kaši.
  6. Servírujeme hovězí ragú s bramborovou kaší a podle chuti můžeme⁣ ozdobit čerstvými bylinkami.