1. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na hovězí na šťávě s křupavým knedlíkem. Tento tradiční český pokrm Vám zaručeně zahřeje srdce i žaludek. Podívejte se, jak jednoduše si ho připravit doma a okusit tu pravou chuť domácí kuchyně. Jistě si ho oblíbíte!
Suroviny
- 500g hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce hladké mouky
- 500ml hovězího vývaru
- bobkový list, pepř
- sůl
Postup
- Na oleji orestujeme na kostky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme na kostky nakrájené hovězí maso a restujeme, dokud nezezlátne.
- Přidáme hladkou mouku a chvíli smažíme, aby mouka zhnědla.
- Zalijeme hovězím vývarem a necháme vařit do měkka.
- Přidáme bobkový list, pepř a sůl podle chuti.
- Pokud je omáčka příliš řídká, můžeme ji zahustit trochou škrobu rozmíchaného ve vodě.
Podáváme se šťavnatým hovězím masem a knedlíkem. Dobrou chuť!