1. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
Hovězí na šťávě s knedlíkem.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na hovězí na šťávě s křupavým knedlíkem. Tento tradiční český pokrm Vám ⁤zaručeně zahřeje srdce i žaludek. Podívejte se, jak jednoduše si ‍ho připravit ⁢doma a​ okusit tu‌ pravou chuť domácí ​kuchyně. Jistě si ‌ho oblíbíte!

Suroviny

  • 500g hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 500ml hovězího vývaru
  • bobkový list, pepř
  • sůl

Postup

  1. Na​ oleji orestujeme na kostky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidáme na kostky nakrájené hovězí maso a restujeme, ​dokud nezezlátne.
  3. Přidáme hladkou mouku a chvíli smažíme, aby mouka zhnědla.
  4. Zalijeme hovězím vývarem a necháme vařit do měkka.
  5. Přidáme bobkový list, pepř ⁣a sůl podle chuti.
  6. Pokud je omáčka příliš řídká, můžeme ji zahustit trochou škrobu rozmíchaného ⁤ve vodě.

Podáváme se šťavnatým hovězím masem a ‍knedlíkem. ‌Dobrou chuť!