13. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Hovězí na šťávě
zdroj: Recepty 24/7

„Hovězí na šťávě⁤ je chutný a lahodný recept, který​ potěší všechny milovníky ​masa. Jednoduše připravte šťavnaté kousky hovězího, které ⁢se pomalu dusí v aromatické omáčce plné dochucovadel. ⁣Tento ⁢pokrm je zaručeně lahodný a s jemnou texturou, kterou‌ si každý pochutná. Uvařte hovězí na šťávě ⁤a nechte se hýčkat tímto vynikajícím jídlem plným chuti a vůně.“ ‌

Suroviny

  • 500 g hovězího masa (může být libovolná část)
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 500 ml hovězího vývaru
  • 2 lžíce worcesterské omáčky
  • 1 lžíce hořčice
  • sůl a pepř⁤ podle chuti

Postup

  1. Maso​ nakrájíme na menší kousky.
  2. Cibuli ⁢a česnek oloupeme a jemně nakrájíme.
  3. Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  4. Přidáme ‍nakrájené ⁢kousky masa a ⁤opečeme z obou stran, dokud nezezlátnou.
  5. Přilijeme hovězí vývar, ‍worcesterskou omáčku a hořčici.
  6. Ochutíme solí a pepřem podle chuti.
  7. Zahříváme na středním ‌ohni,⁤ dokud se ⁤maso neudělá měkké ​a šťáva se ‌zredukuje.
  8. Pokrm je hotový, jakmile ​je maso měkké a šťáva hustá.