24. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí na smetaně s knedlíkem je tradiční české jídlo plné bohatých chutí. Tenké plátky hovězího masa jsou podušeny v lahodné smetanové omáčce a podávány s měkkými knedlíky. Dokonalá kombinace chutí, která potěší každého gurmána. Podívejte se na náš recept a vyzkoušejte ho doma!
Suroviny
- 500 g hovězího masa
- 1 cibule
- 100 ml smetany ke šlehání
- 1 lžíce hladké mouky
- sůl, pepř, majoránka
- olej na smažení
Postup
- Nejprve nakrájejte hovězí maso na menší kousky a osolte a opepřete.
- V hrnci rozpalte olej a osmahněte nakrájenou cibuli dozlatova.
- Přidejte hovězí maso a opékejte ho, dokud získá zlatavou barvu.
- Přisypte hladkou mouku a promíchejte maso s cibulí.
- Zalijte smetanou a přidejte lžíci majoránky.
- Duste maso na mírném ohni a občas promíchejte, dokud omáčka nezhoustne.
- Mezitím si připravte knedlíky podle obvyklého receptu.
- S hotovými knedlíky podávejte hovězí maso na smetaně.