24. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
Hovězí na smetaně s knedlíkem.
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí na smetaně s knedlíkem je tradiční české jídlo plné bohatých chutí. Tenké plátky hovězího masa jsou podušeny v lahodné ‍smetanové omáčce a podávány s měkkými knedlíky. Dokonalá kombinace‍ chutí, která potěší ⁤každého gurmána. Podívejte se na náš⁣ recept a vyzkoušejte ⁣ho ⁤doma!

Suroviny

  • 500 g hovězího masa
  • 1 cibule
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžíce hladké mouky
  • sůl, pepř, majoránka
  • olej na smažení

Postup

  1. Nejprve ‌nakrájejte hovězí maso na menší kousky a osolte a ​opepřete.
  2. V hrnci rozpalte olej a osmahněte nakrájenou cibuli dozlatova.
  3. Přidejte hovězí maso a opékejte ho, dokud získá zlatavou barvu.
  4. Přisypte hladkou mouku a⁢ promíchejte maso s cibulí.
  5. Zalijte smetanou a přidejte lžíci majoránky.
  6. Duste maso na mírném ohni​ a ​občas‍ promíchejte, dokud omáčka nezhoustne.
  7. Mezitím si připravte knedlíky podle obvyklého receptu.
  8. S hotovými​ knedlíky podávejte hovězí maso ‌na smetaně.