4. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
Hovězí na smetaně s knedlíkem
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí na ​smetaně s knedlíkem ⁣je lahodné⁣ české pokrm, který si zamilujete na první ochutnání. Hovězí maso je krásně měkké a dochucené smetanovou omáčkou, která⁣ dodává jemnou chuť.⁢ K tomu servírujeme klasický domácí knedlík, který skvěle‌ chutná s omáčkou. Nechte se unést tímto lahodným pokrmem ⁢a připravte si ho i vy⁢ doma dle našeho receptu.‌

Suroviny

  • 500g hovězího masa
  • 2 cibule
  • 200ml smetany ke šlehání
  • 100ml vody
  • sůl, ​pepř
  • mouka na obalování masa
  • olej na smažení

Postup

  1. Nejprve si maso nakrájejte na menší‍ kousky a osolte a opepřete
  2. V hrnci rozehřejte olej⁢ a osmahněte na⁤ něm nakrájené cibule
  3. Poté přidejte maso a restujte ho, dokud nezezlátne
  4. Přidejte smetanu a vodu a povařte⁢ na mírném ⁢ohni asi 30 minut
  5. Maso si můžete během vaření zamíchat, aby se krásně propojily přísady
  6. Pokud se omáčka zdá​ příliš řídká, můžete ‌ji⁤ zahustit smíchanou vodou a⁢ moukou
  7. Můžete dochutit ⁤podle chuti solí‍ a pepřem
  8. Smažte knedlíky a nakrájejte na plátky
  9. Servírujte hovězí ⁣na ⁤smetaně s knedlíkem a⁣ ozdobte petrželkou