7. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová
Hovězí na rajskou omáčku s knedlíkem
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí na rajskou omáčku s knedlíkem je ​tradiční české jídlo plné chuti a vůně. Naučte se připravit lahodné ⁣hovězí maso podávané s omáčkou z rajčat a ‌křupavými houskovými knedlíky. Tento ⁢recept ‍je oblíbenou volbou pro rodinné večeře i oslavy. Vyzkoušejte ⁣ho ještě ⁢dnes a užijte⁣ si skvělou chuť!

Suroviny:

  • 600g hovězího masa na nudličky
  • 1 cibule
  • 400g‍ rajčat
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce​ rajčatového protlaku
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžička mleté papriky
  • olej, sůl, pepř

Postup:

  1. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli a​ prolisovaný česnek.
  2. Přidáme maso a osmažíme ho dozlatova.
  3. Přidáme⁣ rajčata nakrájená na kostičky, protlak, cukr, ​majoránku a mletou papriku. Osolíme a‍ opepříme podle chuti.
  4. Rajskou omáčku dusíme asi ‌60 minut na mírném plameni‌ a občas ⁤promícháváme.
  5. Mezitím ⁣si připravíme ⁤knedlíky ‌podle svého oblíbeného receptu.
  6. Hovězí na rajskou omáčku ​podáváme s ⁤knedlíkem. Dobrou chuť!




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *