15. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová
Hovězí na hodvábí z křenem.
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí na ⁤hodvábí z křenem je lahodné jídlo plné chuti, které okouzlí ‍vaše chuťové buňky. Vychutnejte‌ si jemné plátky hovězího‌ masa obalované křupavou strouhanou křenovou krustou. Tento recept ‍je​ skvělou volbou pro milovníky pikantních pochoutek. S naším receptem na hovězí na hodvábí z křenem si pochutnáte na⁣ skvělém jídle ​plném ‍kontrastů chuti.

Suroviny

  • 600g hovězího masa ⁣(preferovaně roštěnec)
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2⁣ lžíce oleje
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 400ml vývaru
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička mletého křenu

Postup

  1. Nejprve‍ si⁣ očistěte hovězí maso, ⁢nakrájejte ⁢ho na menší kousky a osušte papírovým ubrouskem.
  2. Na ⁢pánvi rozehřejte​ olej‍ a v něm osmahněte nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, dokud nezezlátnou.
  3. Přidejte nakrájené kousky⁤ masa a ​restujte dokud nezmění barvu z⁣ obou ⁣stran.
  4. Přisypte hladkou mouku,⁣ promíchejte a zalijte ⁢vývarem⁤ a sojovou omáčkou.
  5. Osolte, opepřete a přidejte cukr a mletý křen.
  6. Vše⁢ vmíchejte,⁣ přiklopte poklicí a nechte dusit na mírném ohni asi 1,5 hodiny, dokud ​maso nezměkne.
  7. Pokrm podávejte s rýží nebo​ bramborem.




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *