15. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová

zdroj:
Recepty 24/7
Hovězí na hodvábí z křenem je lahodné jídlo plné chuti, které okouzlí vaše chuťové buňky. Vychutnejte si jemné plátky hovězího masa obalované křupavou strouhanou křenovou krustou. Tento recept je skvělou volbou pro milovníky pikantních pochoutek. S naším receptem na hovězí na hodvábí z křenem si pochutnáte na skvělém jídle plném kontrastů chuti.
Suroviny
- 600g hovězího masa (preferovaně roštěnec)
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce hladké mouky
- 400ml vývaru
- 1 lžíce sojové omáčky
- 1 lžička cukru
- 1 lžička mletého křenu
Postup
- Nejprve si očistěte hovězí maso, nakrájejte ho na menší kousky a osušte papírovým ubrouskem.
- Na pánvi rozehřejte olej a v něm osmahněte nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte nakrájené kousky masa a restujte dokud nezmění barvu z obou stran.
- Přisypte hladkou mouku, promíchejte a zalijte vývarem a sojovou omáčkou.
- Osolte, opepřete a přidejte cukr a mletý křen.
- Vše vmíchejte, přiklopte poklicí a nechte dusit na mírném ohni asi 1,5 hodiny, dokud maso nezměkne.
- Pokrm podávejte s rýží nebo bramborem.

