11. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Hovězí na červeném víně
zdroj: Recepty 24/7

⁤ Hovězí na ⁤červeném víně je lahodný ⁢recept, který ⁣vás ohromí bohatou chutí a ⁣nádhernou vůní. Tato pokrm je ideální pro milovníky červeného masa,‍ které je‌ marinováno ve víně a ⁤dochuceno aromatickými bylinkami a kořením. Hovězí maso se připravuje dlouhý čas na ⁣nízké teplotě, což zaručuje jeho křehkost a šťavnatost.⁤ Po⁢ upečení ‌se maso krásně rozpadá, až se doslova rozplývá na jazyku. Hovězí​ na červeném víně je servírováno s bohatou omáčkou a doplněno přílohou ⁤dle vašeho výběru. Tento gastronomický zážitek si rozhodně nenechajte ujít!

Suroviny

  • 800 g⁤ hovězího masa
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 2 lžíce‍ olivového oleje
  • 500 ml červeného vína
  • 500 ‌ml hovězího vývaru
  • 2 bobkové‌ listy
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Maso nakrájejte na menší kousky,⁣ cibuli a česnek‌ oloupejte a nasekejte,⁤ mrkev⁣ oloupejte a nakrájejte na ⁢plátky.
  2. Na⁢ rozpáleném oleji osmažte maso z každé ⁢strany, dokud nezezlátne.
  3. Přidejte⁣ cibuli, česnek a mrkev a restujte je‌ spolu ‍s masem asi ‍5 minut.
  4. Zalijte červeným vínem a nechte ho vařit, dokud se značná část alkoholu neodpaří.
  5. Přidejte⁣ hovězí vývar, bobkové listy a dochuťte ⁢solí a ⁣pepřem podle​ chuti.
  6. Zmírněte plamen na ​nejnižší stupeň,⁢ přikryjte poklicí a nechte dusit asi‍ 2 hodiny, dokud se maso nezměkne.
  7. Před⁤ podáváním odstraňte⁢ bobkové‌ listy a podávejte s rýží nebo bramborami.