11. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí maso s šťávou je lahodný a chutný recept, který vám přinese okamžitou slast. Tento jednoduchý, přesto elegantní pokrm je vyroben z kvalitního hovězího masa, které se pomalu dusí ve vlastní šťávě, což mu dodává bohatou a intenzivní chuť. Přidáním aromatických bylinek a koření se maso stává ještě výraznějším a lahodnějším. Hovězí maso s šťávou je ideální volbou pro skvělou večeři, kterou si užijete se svou rodinou či přáteli. S tímto receptem si připravíte nepřekonatelnou a nadýchanou pochoutku, která si zaručeně získá vaše chuťové pohárky. Nechejte se rozmazlovat tímto vynikajícím receptem na hovězí maso s šťávou a prožijte nezapomenutelný gastronomický zážitek.
Suroviny
- 500g hovězího masa
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 500ml hovězího vývaru
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce hořčice
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička majoránky
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Hovězí maso nakrájejte na menší kostky.
- Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte maso z každé strany do zlatova. Poté maso vyjměte z pánve a odložte stranou.
- Na stejné pánvi osmahněte cibuli do sklovita. Přidejte česnek a krátce restujte.
- Přisypte mouku a za stálého míchání ji osmažte až získá hnědou barvu.
- Postupně přilévejte hovězí vývar za neustálého míchání, dokud nevytvoříte hladkou omáčku.
- Vrátte maso do pánve a přidejte hořčici, kmín a majoránku. Osolte a opepřete podle chuti.
- Poduste maso přikryté asi 1-2 hodiny, dokud nebude měkké a vláčné.
- Hotové hovězí maso s šťávou podávejte s knedlíky nebo rýží.