7. 10. 2024
Autor: Olga Vařilová
Hovězí maso s brusinkovou omáčkou.
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí maso s‍ brusinkovou omáčkou⁢ je lahodný recept, který zaručeně ⁣potěší vaše chuťové ‍buňky. Kombinace šťavnatého hovězího masa s ⁢osvěžující⁣ brusinkovou omáčkou vytvoří neodolatelnou chuťovou ‍symfonii. Vyzkoušejte tento recept a překvapte‌ své blízké lahodným jídlem plným chutí!

Suroviny

  • 500g hovězího masa
  • 100g červené cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 100g brusinek
  • 1 lžíce‌ medu
  • 200ml⁢ vývaru
  • sůl, pepř

Postup

  1. Na pánvi osmahneme nakrájenou cibuli s ⁤prolisovaným česnekem.
  2. Přidáme ⁤nakrájené maso a osmažíme ho z⁤ obou stran dozlatova.
  3. Přilijeme vývar a přivedeme ‌k​ varu.
  4. Přidáme brusinky a necháme vařit asi 15 minut.
  5. Přimícháme med a dochutíme solí ⁢a pepřem⁤ podle chuti.
  6. Omáčku můžeme podávat s hovězím​ masem na talíři, doplněnou o rýži nebo bramborami.