7. 10. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí maso s brusinkovou omáčkou je lahodný recept, který zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Kombinace šťavnatého hovězího masa s osvěžující brusinkovou omáčkou vytvoří neodolatelnou chuťovou symfonii. Vyzkoušejte tento recept a překvapte své blízké lahodným jídlem plným chutí!
Suroviny
- 500g hovězího masa
- 100g červené cibule
- 2 stroužky česneku
- 100g brusinek
- 1 lžíce medu
- 200ml vývaru
- sůl, pepř
Postup
- Na pánvi osmahneme nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem.
- Přidáme nakrájené maso a osmažíme ho z obou stran dozlatova.
- Přilijeme vývar a přivedeme k varu.
- Přidáme brusinky a necháme vařit asi 15 minut.
- Přimícháme med a dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Omáčku můžeme podávat s hovězím masem na talíři, doplněnou o rýži nebo bramborami.