12. 9. 2023
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Tento recept na hovězí líčka z kořenové zeleniny je skvělou volbou pro milovníky masitých jídel. Líčka z hovězího masa jsou omáčkována šťavnatou směsí kořenové zeleniny, která dodává pokrmu bohatou a vyváženou chuť. Recept je jednoduchý a snadno připravitelný, takže si můžete vychutnat výborné hovězí líčka kdykoli budete mít chuť na sýtý oběd nebo večeři. Sledujte tento krok za krokem recept a připravte si lahodné hovězí líčka z kořenové zeleniny, která vás okouzlí svou výjimečnou chutí.
Suroviny
- 500 g hovězích líček
 - 500 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
 - 2 cibule
 - 3 stroužky česneku
 - 2 lžíce oleje
 - 500 ml vývaru
 - 2 lžíce hladké mouky
 - 1 lžíce kečupu
 - 1 lžíce hořčice
 - 1 lžíce medu
 - 1 lžička mletého kmínu
 - sůl a pepř dle chuti
 
Postup
- Hovězí líčka očistěte a nakrájejte na menší kousky.
 - Kořenovou zeleninu očistěte a nakrájejte na kostičky.
 - Cibuli a česnek oloupejte a nasekejte na jemno.
 - Na pánvi rozehřejte olej a osmažte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
 - Přidejte hovězí líčka a opékejte, dokud nezezlátnou ze všech stran.
 - Přidejte na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, zamíchejte a nechte chvíli restovat.
 - Přisypte hladkou mouku a dobře promíchejte.
 - Postupně přilévejte vývar, kečup, hořčici, med a mletý kmín.
 - Osolte a opepřete dle chuti.
 - Směs nechte vařit na mírném ohni přibližně 1,5 až 2 hodiny, dokud nebudou líčka měkká a omáčka zhoustne.
 - Pokud je potřeba, přilévejte vodu či vývar podle potřeby.
 - Servírujte s těstovinami nebo rýží.
 

