11. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
Hovězí biftek s omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

⁢ Hovězí biftek s ‍lahodnou⁢ omáčkou – jednoduchý a chutný⁤ recept pro milovníky⁢ masa. Biftek perfektně ⁢opečený,⁢ jemně šťavnatý a podávaný​ s omáčkou, která umocňuje jeho chuť. ‍Překvapte své blízké​ výjimečným jídlem a ‍zkuste tento recept‌ na hovězí biftek s ⁤omáčkou ještě dnes.​

Suroviny

  • 4 kusy hovězích bifteků
  • sůl a pepř​ podle chuti
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky ‌česneku (nasekané)
  • 1‍ cibule ⁣(nasekaná)
  • 250 ml hovězího vývaru
  • 200⁣ ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce hořčice
  • 2 lžíce⁤ čerstvého petrželového lístku (nasekaného)

Postup

  1. Nejprve opláchněte hovězí bifteky a osolte a opepřete⁢ je podle chuti.
  2. Na pánvi zahřejte olivový ⁤olej a osmažte bifteky⁤ z každé strany ⁣asi‍ 3-4 minuty, nebo podle preferovaného​ stupně‍ propečení. Poté je ​odložte ⁣na ⁢talíř a nechte odpočinout.
  3. Do ⁢stejné pánve přidejte česnek⁤ a ⁣cibuli⁢ a⁤ restujte je ⁤do měkka.
  4. Přilijte hovězí ‌vývar a nechte vařit, dokud ‌se omáčka ⁢nezredukuje o polovinu.
  5. Pak přidejte smetanu,⁤ hořčici⁤ a petrželový lístek a ‌promíchejte. Můžete omáčku ochutit a ​přidat další sůl‍ a​ pepř podle chuti.
  6. Omáčku přiveďte ⁣k varu a ⁢pak snižte teplotu na střední. Povařte ještě asi 2-3 minuty, nebo dokud⁢ se omáčka nezahustí.
  7. Mezitím si pořádně​ rozehřejte⁤ grilovací pánvičku a na ni dejte⁢ odpočinuté bifteky. Opečte je z každé strany asi 1-2 minuty, nebo dokud nedosáhnou požadovaného ‌stupně‌ propečení.
  8. Servírujte bifteky s omáčkou. Můžete je doplnit přílohou dle vaší volby, jako ​jsou brambory, rýže ⁣nebo ​pečená ‍zelenina.