2. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Housková knedla se šunkou je lahodné tradiční české jídlo. Tento recept vás naučí, jak připravit nadýchané houskové knedlíky s plním šunky, které se rozplývají na jazyku. Housky smíchané s mlékem, vejci a solí se vaří a poté plní tenkými plátky šunky. Výsledkem je skvělá kombinace chutí a konzistence, která jistě potěší vaše chuťové pohárky. Užijte si toto sýté a chutné jídlo, které bude dokonalým doplňkem k obědu nebo večeři. Následek bude ohromení vaší rodiny a přátel!
Suroviny:
- 500 g rohlíků
- 200 ml mléka
- 2 vejce
- 250 g uzené šunky
- sůl
- mouka
Postup:
- Rožnout rohlíky na plátky a nechat je lehce vyschnout.
- Nakrájet šunku na menší kousky.
- V míse smíchat mléko, vejce a špetku soli.
- Do směsi postupně přidávat mouku a hnětet, dokud nevznikne vláčné a pružné těsto.
- Těsto rozdělit na menší části a každou vyválet na placku.
- Na každou placku dát kousky šunky a převinout do tvaru knedlí.
- Dusit knedlí v osolené vodě po dobu 20-25 minut.
- Knedle vyjmout, nechat okapat a podávat teplé.