2. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
Housková knedla se šunkou
zdroj: Recepty 24/7

​Housková knedla ⁤se šunkou je lahodné tradiční české jídlo. Tento recept ‍vás naučí, jak připravit nadýchané houskové ‌knedlíky s ⁣plním šunky, které se rozplývají na jazyku. Housky smíchané ⁣s⁤ mlékem, vejci a ⁣solí⁢ se ‍vaří a poté plní tenkými plátky šunky. Výsledkem je skvělá ⁣kombinace chutí a konzistence, která jistě potěší vaše​ chuťové pohárky.⁣ Užijte si ‍toto sýté a chutné jídlo, ⁤které‌ bude dokonalým doplňkem k obědu nebo večeři. Následek bude ohromení vaší rodiny a přátel!

Suroviny:

  • 500 g rohlíků
  • 200 ml mléka
  • 2 vejce
  • 250 g uzené šunky
  • sůl
  • mouka

Postup:

  1. Rožnout ‌rohlíky⁤ na plátky⁤ a nechat je lehce vyschnout.
  2. Nakrájet šunku​ na menší kousky.
  3. V míse smíchat mléko, vejce a špetku soli.
  4. Do směsi postupně přidávat mouku‍ a hnětet, dokud ‌nevznikne vláčné a pružné těsto.
  5. Těsto rozdělit⁣ na menší části a každou​ vyválet na placku.
  6. Na každou⁣ placku dát kousky šunky a⁤ převinout do tvaru knedlí.
  7. Dusit⁣ knedlí v osolené‍ vodě po ⁤dobu 20-25 ⁤minut.
  8. Knedle⁣ vyjmout, nechat okapat a podávat teplé.