27. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Houbový rizoto s lilkem.
zdroj: Recepty 24/7

Houbové rizoto ‍s lilky je ⁤lahodná a sýtá večeře plná aromatických ‌hub a svěží ​zeleniny. Připravte‍ si tento jednoduchý recept⁤ a užijte si lahodnou kombinaci chutí.

Suroviny

  • 250g hříbků
  • 1 ‌menší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ⁤středně velký lilku
  • 200g rýže na rizoto
  • 600ml zeleninového‍ vývaru
  • 100ml bílého vína
  • čerstvý petržel ‍na ozdobení
  • sůl, pepř, olivový ‍olej

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme ‍olej a osmahneme na ‍něm nasekanou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidáme na ⁢plátky ⁢nakrájené⁢ hříbky a​ lilka a necháme je⁤ chvíli restovat.
  3. Přidáme rýži ‌a ‍vaříme, dokud​ rýže neabsorbuje veškerou tekutinu.
  4. Po postupném ‍přidávání⁢ vývaru​ a ⁢vína rýži vaříme do⁤ změknutí.
  5. Na závěr dochutíme solí a pepřem, ozdobíme ⁢nasekanou⁤ petrželí ​a⁢ můžeme‍ podávat.