2. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Holubičí polévka se sušenkami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodnou holubičí polévku se sušenkami, která spojuje​ bohatou ⁣chuť holubic s křupavostí sušenek.⁢ Tento tradiční český recept určitě potěší každého gurmána, který rád ⁣experimentuje‌ s netradičními kombinacemi‌ chutí. Vyzkoušejte⁣ ho hned⁣ dnes‍ a ⁢nechte⁣ se ‌okouzlit jedinečným spojením chutí!

Suroviny

  • 2 holuby
  • 1 ‍cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 1 ⁢petrželový ‍kořen
  • 1‍ celerový kořen
  • 1‌ lžíce ⁣oleje
  • 1⁣ lžíce hladké mouky
  • cca 2 l vody
  • soů, pepř
  • sušenky

Postup

  1. Nejdříve oloupeme a ‍nakrájíme zeleninu na ⁤menší kousky.
  2. Na oleji osmažíme⁣ nakrájenou cibuli, přidáme na menší kousky nakrájené holuby a necháme ‌chvíli osmažit.
  3. Přidáme zbytek ‍zeleniny, osolíme, ‌opepříme a zalijeme vodou.
  4. Polévku‌ vaříme do měkka.
  5. Hotovou ⁣polévku scezeneme ⁣a přidáme sušenky.
  6. Počkáme,⁤ až‍ sušenky nabobtnají, ‍dochutíme‌ solí⁢ a můžeme podávat.