11. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Halušky s brynzou a slaninou jsou tradiční slovenské jídlo, které si získalo srdce mnoha milovníků. Tato lahodná kombinace kyselého sýra bryndzy a křupavé slaniny vytváří neodolatelnou chuťovou explozi. Připravte si tento jednoduchý recept a pochutnejte si na skvělém jídle plném slovenského temperamentu.
Suroviny
- 400g halušiek
- 200g bryndze
- 150g slaniny
- 1 cibula
- 50g masla
- soľ, čierne korenie
Postup
- Slaninu nakrájame na kocky a opražíme na panvici do zlatista.
- Cibuľu nasekáme a pridáme k slanine, restujeme do zmäknutia.
- Potom pridáme kocky bryndze a miešame, kým sa nerozpustí.
- V hrnci uvaríme halušky podľa návodu na obale.
- Uvarené halušky sceďte a premiešajte s maslom.
- Nakoniec pridajte bryndzovú zmes a dobre premiešajte. Dochutíme soľou a čiernym korením podľa chuti.
- Halušky s brynzou a slaninou podávajte teplé.