11. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Halušky s brynzou a slaninou
zdroj: Recepty 24/7

Halušky s brynzou‍ a ⁣slaninou⁤ jsou tradiční slovenské jídlo, ⁤které si získalo srdce mnoha‍ milovníků. Tato lahodná kombinace kyselého sýra bryndzy⁤ a křupavé slaniny vytváří ⁣neodolatelnou chuťovou explozi. Připravte si tento jednoduchý recept a pochutnejte si na‌ skvělém jídle plném slovenského⁤ temperamentu.

Suroviny

  • 400g halušiek
  • 200g bryndze
  • 150g​ slaniny
  • 1 cibula
  • 50g masla
  • soľ, čierne korenie

Postup

  1. Slaninu ​nakrájame‍ na⁤ kocky a opražíme na panvici do zlatista.
  2. Cibuľu nasekáme a pridáme k slanine,⁢ restujeme do zmäknutia.
  3. Potom⁢ pridáme ​kocky bryndze a miešame, ⁤kým sa nerozpustí.
  4. V hrnci uvaríme halušky⁤ podľa návodu na ‍obale.
  5. Uvarené halušky sceďte a premiešajte‌ s‌ maslom.
  6. Nakoniec pridajte bryndzovú zmes a dobre premiešajte. Dochutíme soľou a čiernym korením⁢ podľa chuti.
  7. Halušky ​s brynzou ⁤a slaninou ⁢podávajte teplé.