18. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na tradiční guláš z vepřového masa, který potěší chuťové buňky každého gurmána. Skvělá kombinace hovězího masa, cibule, kmínu a papriky výborně doplní vaši oblíbenou přílohu. Držte krok s tradicí a připravte si domácí guláš plný chutí a vůní. S naším receptem se vám určitě podaří!
Suroviny:
- 500g vepřového masa
- 2 cibule
- 2 papriky
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžičky mleté papriky
- 1 lžíce hladké mouky
- olej na smažení
- sůl, pepř a kmín dle chuti
Postup:
- Maso nakrájejte na menší kostky a osolte a opepřete podle chuti.
- Cibuli oloupejte a nakrájejte na drobné kousky.
- Papriky omyjte, očistěte a nakrájejte na proužky.
- Na pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm cibuli.
- Přidejte maso a opékejte ho dozlatova.
- Nakonec přidejte papriky a poduste je spolu s masem asi 5 minut.
- Přisypte mletou papriku a promíchejte.
- Zalijte vodou, přidejte rajčatový protlak, přiveďte k varu a vařte asi 45 minut pod pokličkou.
- Na závěr zahuštěte hladkou moukou rozmíchanou ve vodě a dochuťte solí, pepřem a kmínem.