18. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Guláš z vepřového masa
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na⁣ tradiční guláš​ z vepřového masa, který potěší ⁢chuťové buňky každého gurmána. Skvělá kombinace hovězího masa, cibule, kmínu a papriky výborně doplní vaši oblíbenou přílohu. ⁣Držte krok s tradicí a připravte si domácí guláš plný‌ chutí a vůní.​ S naším receptem ‌se ⁣vám určitě podaří!

Suroviny:

  • 500g vepřového masa
  • 2 cibule
  • 2 papriky
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžičky mleté papriky
  • 1 lžíce hladké mouky
  • olej na smažení
  • sůl,​ pepř a kmín dle chuti

Postup:

  1. Maso nakrájejte na menší kostky⁤ a osolte a opepřete podle ⁤chuti.
  2. Cibuli oloupejte a nakrájejte⁢ na drobné kousky.
  3. Papriky omyjte, očistěte a nakrájejte na proužky.
  4. Na pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm cibuli.
  5. Přidejte maso a opékejte ho⁢ dozlatova.
  6. Nakonec přidejte papriky a poduste je spolu ⁣s masem asi 5 minut.
  7. Přisypte​ mletou‌ papriku a promíchejte.
  8. Zalijte vodou, přidejte‍ rajčatový protlak, ​přiveďte k varu a vařte asi 45 minut pod pokličkou.
  9. Na závěr zahuštěte hladkou moukou rozmíchanou ​ve vodě‌ a dochuťte solí, pepřem a kmínem.