3. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Tento lahodný recept na guláš s knedlíky je chuťovou explozí pro vaše podnebí. S plným nasycením jemného hovězího masa, šťavnatými paprikami a aromatickými bylinkami v kombinaci s nadýchanými knedlíky je tento tradiční český pokrm jistě skvělou volbou pro každou příležitost. S námi si můžete vychutnat skutečnou domácí kuchyni s autentickými chutěmi.
Suroviny
- 600 g hovězího masa (plec nebo lýko)
- 2 cibule
- 2 lžíce sádla nebo oleje
- 2 lžíce koření na guláš
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého kmínu
- 3 stroužky česneku
- 500 ml hovězího vývaru
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Maso nakrájíme na menší kousky.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno.
- Ve velkém hrnci rozpálíme sádlo nebo olej a osmahneme na něm cibuli, dokud zlatě nezestředne.
- Přidáme maso a orestujeme, dokud nezezlátne ze všech stran.
- Přidáme koření na guláš, sladkou papriku, kmín a prolisovaný česnek. Promícháme.
- Přidáme hovězí vývar, přikryjeme a vaříme na mírném ohni přibližně 2 hodiny, dokud maso nezměkne.
- Pravidelně mícháme a přidáváme vodu nebo vývar podle potřeby, aby guláš nebyl příliš hustý.
- Přidáme sůl a pepř podle chuti.
- Zatímco guláš se vaří, připravíme knedlíky podle vašeho oblíbeného receptu.
- Servírujeme guláš společně s knedlíky.