10. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Chutný grilovaný kuřecí steak s lahodným bylinkovým máslem je výbornou volbou pro milovníky grilování. Tento recept kombinuje šťavnatý kuřecí steak s aromatem čerstvých bylinek, které jsou smíchány s máslem, aby vytvořily dokonale voňavou omáčku. Grilovaný kuřecí steak je dokonale upečený, s křupavou kůží a šťavnatým masem, které se perfektně doplňuje s bylinkovým máslem. Připravte si tento skvělý pokrm na grilu a rozzářte si večer s rodinou a přáteli.
Suroviny
- 4 kusy kuřecích steaků
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl a pepř podle chuti
- 100 g másla
- 2 lžíce čerstvě nasekaných bylinek (například petrželka, tymián, rozmarýn)
Postup
- Připravte gril a nechte ho předehřát.
- Steaky omyjte a osušte papírovým ubrouskem.
- Natřete steaky olivovým olejem a osolte a opepřete podle chuti.
- Na grilu grilujte steaky přibližně 5-7 minut z každé strany, dokud nebudou zlatě hnědé a uvnitř průběžně teplé (vnitřní teplota by měla dosáhnout přibližně 75°C).
- Mezitím připravte bylinkové máslo. Máslo nechte změknout na pokojovou teplotu a smíchejte ho s nasekanými bylinkami.
- Pokud jsou steaky hotové, odstraňte je z grilu a nechte je několik minut odpočinout.
- Před podáváním na každý steak přidejte lžíci bylinkového másla.
- Podávejte ihned a můžete přidat přílohu dle vlastního výběru, jako třeba pečené brambory nebo zeleninový salát.