8. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Dýňová polévka s bylinkami je výborná a zdravá volba pro chladné podzimní večery. Tato bohatá a hladovějící polévka je plná chutí dýně, která se doplňuje o osvěžující bylinky, jako je petrželka, tymián a šalvěj. Tato výživná polévka je snadno připravitelná a ideální jako předkrm nebo lehký hlavní chod pro celou rodinu. Pusťte se do vaření této lahodné polévky a těšte se na teplou a útulnou atmosféru, kterou vám bude poskytovat.
Suroviny:
- 1 menší dýně
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 l zeleninového vývaru
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvé bylinky (na ozdobení)
Postup:
- Dýni očistit, zbavit semínek a nakrájet na menší kostky.
- Cibuli a česnek oloupat a nakrájet na drobné kousky.
- Na velkém hrnci rozehřát olivový olej a na něm osmahnout cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidat nakrájenou dýni a míchat asi 5 minut, dokud se trochu zesklovatí.
- Přidat zeleninový vývar a přivést k varu.
- Polévku vařit na mírném plameni přibližně 20-30 minut, dokud není dýně měkká.
- Odstranit hrnec z ohně a nechat polévku vychladnout.
- Pomocí mixéru nebo tyčového mixéru polévku důkladně rozmixovat na hladkou konzistenci.
- Polévku osolit a opepřit podle chuti.
- Před podáváním ozdobit čerstvými bylinkami.