22. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
Dušené hovězí s brusinkami a šťouchanými bramborami
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte recept⁤ na lahodné ​jídlo plné⁣ chuti?‍ Vyzkoušejte tento ‍recept na dušené hovězí s brusinkami a šťouchanými ⁣bramborami. Kombinace pikantního masa s osvěžujícími brusinkami⁢ a ⁣krémovými bramborami ‌je‍ naprosto⁤ neodolatelná. Navíc se⁤ jedná o jednoduchý⁢ recept, ⁣který⁣ si zamilujete celá rodina. Nechte se inspirovat a vyzkoušejte tento skvělý pokrm ještě​ dnes!

Suroviny

  • 500g hovězího masa na hovězí krk
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 100g brusinek
  • 500g‌ brambor
  • 200ml vody nebo vývaru
  • sůl, pepř, kmín, tymián

Postup

  1. Nejprve očistěte ‌a nakrájejte cibuli ​a česnek na drobné kousky.
  2. Hovězí maso nakrájejte na menší kousky a ⁣osolte a opepřete.
  3. Na pánvi rozehřejte trochu oleje a osmahněte cibuli a⁣ česnek.
  4. Přidejte​ hovězí ​maso ‍a za stálého míchání opékejte ⁣dozlatova.
  5. Přilijte vodu⁣ nebo ⁤vývar‍ a ​přidejte kmín a tymián.
  6. Poduste‍ na mírném ohni alespoň 1,5 hodiny, dokud maso⁤ nezměkne.
  7. V této době oloupejte brambory‍ a uvařte je v osolené ⁢vodě do měkka.
  8. Když je ‍maso měkké, ⁤přidejte do hrnce‍ brusinky ⁢a vařte ještě 5‌ minut.
  9. Vyklopte brambory‌ a proměčte je se špetkou soli a máslem, vznikne vám šťouchaná brambora.
  10. Hotové dušené⁢ hovězí podávejte s brusinkami a šťouchanými‍ bramborami.