22. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na lahodné jídlo plné chuti? Vyzkoušejte tento recept na dušené hovězí s brusinkami a šťouchanými bramborami. Kombinace pikantního masa s osvěžujícími brusinkami a krémovými bramborami je naprosto neodolatelná. Navíc se jedná o jednoduchý recept, který si zamilujete celá rodina. Nechte se inspirovat a vyzkoušejte tento skvělý pokrm ještě dnes!
Suroviny
- 500g hovězího masa na hovězí krk
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 100g brusinek
- 500g brambor
- 200ml vody nebo vývaru
- sůl, pepř, kmín, tymián
Postup
- Nejprve očistěte a nakrájejte cibuli a česnek na drobné kousky.
- Hovězí maso nakrájejte na menší kousky a osolte a opepřete.
- Na pánvi rozehřejte trochu oleje a osmahněte cibuli a česnek.
- Přidejte hovězí maso a za stálého míchání opékejte dozlatova.
- Přilijte vodu nebo vývar a přidejte kmín a tymián.
- Poduste na mírném ohni alespoň 1,5 hodiny, dokud maso nezměkne.
- V této době oloupejte brambory a uvařte je v osolené vodě do měkka.
- Když je maso měkké, přidejte do hrnce brusinky a vařte ještě 5 minut.
- Vyklopte brambory a proměčte je se špetkou soli a máslem, vznikne vám šťouchaná brambora.
- Hotové dušené hovězí podávejte s brusinkami a šťouchanými bramborami.