7. 10. 2024
Autor: Olga Vařilová
Dušená vepřová plec s knedlíkem
zdroj: Recepty 24/7

⁢Neskutečně lahodné dušené vepřové plecko s měkkými‌ a nadýchanými​ knedlíky je⁣ tradiční český ⁣recept, který si zamilujete. Naučte se, jak připravit tento lahodný pokrm‌ doma a ⁤ohromte své ​blízké chutným jídlem plným tradičních chutí. Sledujte náš recept a užijte si výbornou domácí⁣ kuchyni!

Suroviny

  • 600g vepřové plece
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 500ml vývaru
  • sůl, pepř, majoránka

Postup

  1. Vepřovou plec nakrájejte na‌ menší⁣ kousky a osolte a opepřete.
  2. Cibuli a česnek nakrájejte ‌na drobno a osmažte ⁢na oleji ve velkém hrnci.
  3. Přidejte nakrájenou⁤ plec a​ restujte, ⁢dokud nezezlátne.
  4. Přisypte mouku a promíchejte. Postupně přilijte ​vývar a přiveďte k varu.
  5. Přidejte majoránku a dejte vařit na mírném ohni alespoň hodinu, ⁤dokud maso‌ nezměkne.
  6. Podávejte s houskovým knedlíkem a na talíři můžete⁤ ještě dochutit ⁣trochou petrželky.