7. 10. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Neskutečně lahodné dušené vepřové plecko s měkkými a nadýchanými knedlíky je tradiční český recept, který si zamilujete. Naučte se, jak připravit tento lahodný pokrm doma a ohromte své blízké chutným jídlem plným tradičních chutí. Sledujte náš recept a užijte si výbornou domácí kuchyni!
Suroviny
- 600g vepřové plece
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce hladké mouky
- 500ml vývaru
- sůl, pepř, majoránka
Postup
- Vepřovou plec nakrájejte na menší kousky a osolte a opepřete.
- Cibuli a česnek nakrájejte na drobno a osmažte na oleji ve velkém hrnci.
- Přidejte nakrájenou plec a restujte, dokud nezezlátne.
- Přisypte mouku a promíchejte. Postupně přilijte vývar a přiveďte k varu.
- Přidejte majoránku a dejte vařit na mírném ohni alespoň hodinu, dokud maso nezměkne.
- Podávejte s houskovým knedlíkem a na talíři můžete ještě dochutit trochou petrželky.