13. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
Dušená telecí kýta s karamelem
zdroj: Recepty 24/7

​ Ochutnejte lahodné dušené telecí kýty ​s karamelovou omáčkou.‌ Tento ⁣recept je skvělou volbou ⁤pro výjimečnou večeři plnou bohatých chutí a lahodného aroma.⁣

Suroviny

  • 800g ‍telecí kýta
  • 2​ cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2‍ lžíce cukru
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 500ml ⁢hovězího vývaru
  • sůl, pepř

Postup

  1. Telecí kýtu ořízneme ‍od kostí a nakrájíme na menší kousky.
  2. Cibuli nakrájíme na ​drobné kostičky a cizrnu na plátky.
  3. Na ‍oleji zpěníme na ⁢kostičky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme cukr a prohřejeme, dokud ​se cukr nerozpustí a několikrát plamenem přelijeme tukem. Pak zvolna smícháme s‌ hladkou moukou, zalijeme vývarem, osolíme ⁤a opepříme.
  4. Pokud je příliš ‌nahoře, přidáme telecí maso, přiklopíme a dusíme, dokud⁣ maso nezměkne.
  5. Hotové telecí kýta ⁣s ​karamelem⁣ podáváme s vařeným ‌bramborovým knedlíkem a okurkou.