13. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Ochutnejte lahodné dušené telecí kýty s karamelovou omáčkou. Tento recept je skvělou volbou pro výjimečnou večeři plnou bohatých chutí a lahodného aroma.
Suroviny
- 800g telecí kýta
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce cukru
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce hladké mouky
- 500ml hovězího vývaru
- sůl, pepř
Postup
- Telecí kýtu ořízneme od kostí a nakrájíme na menší kousky.
- Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a cizrnu na plátky.
- Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme cukr a prohřejeme, dokud se cukr nerozpustí a několikrát plamenem přelijeme tukem. Pak zvolna smícháme s hladkou moukou, zalijeme vývarem, osolíme a opepříme.
- Pokud je příliš nahoře, přidáme telecí maso, přiklopíme a dusíme, dokud maso nezměkne.
- Hotové telecí kýta s karamelem podáváme s vařeným bramborovým knedlíkem a okurkou.