24. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Nechte se unést lahodnou vůní dušeného hovězího s bramborem, které se jemně rozplývá na jazyku. Tento tradiční český pokrm je oblíbený pro svou jednoduchost a vynikající chuť. S námi můžete snadno připravit tuto lahůdku, která se hodí na každou příležitost. Naše receptura vám krok za krokem ukáže, jak na to. Nechte se hýčkat domácí kuchyní a poznat neodolatelné chutě dušeného hovězí s bramborem.
Suroviny
- 500g hovězího masa
- 4 velké brambory
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička červené papriky
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Maso omyjeme, nakrájíme na menší kousky a osušíme ubrouskem.
- Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky, česnek prolisujeme.
- Na rozpáleném oleji osmažíme cibuli dozlatova, přidáme prolisovaný česnek a osmažíme.
- Přidáme hovězí maso a za stálého míchání osmažíme z obou stran.
- Přidáme rajčatový protlak, kmín, červenou papriku, sůl, pepř a brambory.
- Zalijeme trochou vody, zamícháme a dusíme na mírném ohni do měkka.
- Pokud je příliš husté, přidáme ještě trochu vody.
- Po dokončení dochutíme podle potřeby solí a pepřem.