17. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Dušená hovězí kulíšková pokrm
zdroj: Recepty 24/7

Dušená hovězí kulíšková ‍pokrm je lahodná a výživná večeře, která potěší celou rodinu. ‌Tento tradiční český recept obsahuje křehké hovězí kulíšky, které⁣ se podávají v bohaté omáčce plné​ aroma ‌a chuti. Díky dlouhému dušení ‍je maso‌ měkké a šťavnaté, ‌skvěle se doplňuje s kořenovou zeleninou a bylinkami.​ Tento pokrm je ideální pro‌ studené zimní večery, kdy potřebujete ⁤dostat do těla teplo a energii. Připravte si tento výborný ‍pokrm a užijte si chuť klasiky ⁣české ⁢kuchyně.

Recept ​na Dušená hovězí ⁣kulíšková pokrm

Suroviny

  • 500 g ​hovězího⁣ masa⁢ (kostky)
  • 2 cibule (nakrájené na plátky)
  • 3​ stroužky česneku (nasekané)
  • 2 mrkve ‌(na kolečka)
  • 2 petržele (na kolečka)
  • 2 ‍brambory (na kostičky)
  • 2‍ lžíce hladké mouky
  • 500 ml hovězího⁢ vývaru
  • 250⁤ ml červeného ⁣vína
  • 2 lžíce oleje
  • sůl
  • pepř
  • majoránka

Postup

  1. V⁢ hrnci zahřejte olej a orestujte cibuli dozlatova.
  2. Přidejte maso a osmažte⁤ z každé strany.
  3. Přidejte česnek, mrkev, petržel a​ brambory. Smažte krátce.
  4. Přisypte mouku ⁤a promíchejte.
  5. Postupně přilijte ⁤vývar a víno. Promíchejte.
  6. Přidejte sůl, pepř a majoránku‍ podle chuti.
  7. Zakryjte ⁣hrnec a ⁢nechte pokrm dusit na mírném ohni přibližně 2‌ hodiny, nebo dokud maso není měkké ⁤a zároveň se nedrolí.
  8. Pokrm podávejte s kuskusem nebo rýží.