31. 10. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na příjemně křupavou a chutnou vepřovou pečeni, kterou si připravíte doma? Nechte se inspirovat naším jednoduchým a lahodným receptem na domácí vepřovou pečeni. S pomocí správných ingrediencí a kroků přípravy získáte dokonale ztmavnutou a šťavnatou pečeně, která jistě potěší celou rodinu. Dejte šanci tomuto klasickému pokrmu a zažijte chuťovou explozi s naším receptem na domácí vepřovou pečeni.
Suroviny
- 1,5 kg vepřové pečeně
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 lžičky mletého kmínu
- 2 lžičky mleté sladké papriky
- 1 lžička soli
- 1 lžička pepře
- olivový olej
Postup
- Pečeni omyjte a osušte papírovým ubrouskem.
- Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na menší kousky.
- V misce smíchejte kmín, papriku, sůl a pepř.
- Pečeni potřete olejem a následně obalíme v koření ze směsi z misky.
- Pečeni dejte do pekáče a přidejte nakrájenou cibuli a česnek.
- Pekáč zakryjte a dejte do předehřáté trouby na 180 stupňů.
- Péct pečeni 2,5 hodiny, případně déle, dokud není maso měkké a šťavnaté.
- Před podáváním nechte pečeni odpočinout po dobu 10 minut.