18. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Chléb se sardelou a celerem je lahodná a výživná kombinace, která potěší vaše chuťové buňky. Tento recept vám nejen doplní energii, ale také přinese bohatou chuťovou zkušenost. Vyzkoušejte ho a nechte se okouzlit kombinací chutí!
Suroviny
- 400g pšeničné mouky
- 1 balení sušeného droždí
- 200ml teplé vody
- 1 lžička soli
- 1 plechovka sardel
- 1 malá hlávka celeru
Postup
- Smíchejte mouku, droždí a sůl ve velké míse.
- Pomalu přilijte teplou vodu a začněte hníst těsto, dokud nevytvoříte hladkou a pružnou konzistenci.
- Nechejte těsto odpočívat pod utěrkou na teplém místě po dobu 1 hodiny, dokud zdvojnásobí svůj objem.
- V mezičase nakrájejte sardely a celer na tenké plátky.
- Rozválejte těsto na plechu a položte na něj sardely a celer.
- Pečte chléb v předem vyhřáté troubě na 180°C po dobu 25-30 minut, nebo dokud není zlatě hnědý.
- Hotový chléb nechte vychladnout a podávejte s oblíbeným namazáním nebo přílohou.