5. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Česnečka s uzeným masem je tradiční česká polévka, která přináší bohatou chuť a výraznou dochuť. V této chutné variantě je uzené maso základem polévky, které dodává jedinečnou aromatickou vůni. Recept je snadno připravitelný a zahrnuje klasické ingredience, jako je česnek, brambory, cibule a petržel. Potěšte své chuťové buňky tímto dokonalým spojením chutí a vyzkoušejte si připravit Česnečku s uzeným masem!
Suroviny
- 500 g brambor
- 3 stroužky česneku
- 1 cibule
- 500 ml vývaru
- 200 g uzeného masa
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce majoránky
- sůl
- pepř
Postup
- Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kousky.
- Česnek a cibuli oloupejte a nasekejte nadrobno.
- Uzené maso nakrájejte na kostičky.
- V hrnci zahřejte olej a osmahněte na něm česnek, cibuli a uzené maso.
- Přidejte brambory a nechte chvíli povařit.
- Přidejte hladkou mouku a promíchejte.
- Zalijte vývarem a nechte vařit, dokud se brambory nezměknou.
- Přidejte majoránku a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Navařte ještě pár minut a hotovou česnečku podávejte horkou.