5. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Česnečka s uzeným masem
zdroj: Recepty 24/7

Česnečka ⁢s uzeným‍ masem je tradiční česká polévka, která přináší bohatou chuť a výraznou dochuť. ⁢V této chutné variantě je uzené ‍maso základem⁤ polévky, které dodává‌ jedinečnou⁣ aromatickou vůni. Recept je snadno připravitelný a⁤ zahrnuje klasické ingredience, jako je česnek, brambory, cibule a petržel. Potěšte‍ své chuťové buňky tímto dokonalým spojením chutí a vyzkoušejte si připravit Česnečku s uzeným masem!

Suroviny

  • 500 g brambor
  • 3 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 500 ‍ml vývaru
  • 200⁢ g⁤ uzeného masa
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce majoránky
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kousky.
  2. Česnek a cibuli ‍oloupejte a nasekejte nadrobno.
  3. Uzené maso nakrájejte na kostičky.
  4. V ‌hrnci zahřejte olej a osmahněte na něm česnek, cibuli a uzené maso.
  5. Přidejte brambory a nechte chvíli ⁢povařit.
  6. Přidejte hladkou mouku a promíchejte.
  7. Zalijte⁤ vývarem ⁤a nechte vařit, dokud se brambory​ nezměknou.
  8. Přidejte majoránku a dochuťte solí a ⁣pepřem podle chuti.
  9. Navařte⁤ ještě pár ⁤minut a hotovou česnečku podávejte horkou.