29. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento recept na domácí česnečku s domácími nudlemi, který vás jistě ohřeje v chladných dnech. Krok za krokem vytvoříte lahodnou a aromatickou polévku plnou česneku a sýra, doplněnou o domácí nudle pro dokonalou chuťovou harmonii. S námi se naučíte, jak snadno připravit tradiční českou specialitu, která potěší celou rodinu. Nakrmte svou duši i žaludek s tímto chutným pokrmem!
Suroviny:
- 4 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1 brambora
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce sladké papriky
- lžíce hladké mouky
- 1 lžíce majoránky
- litr vývaru
- sůl, pepř
- 200 g domácích nudlí
- kysaná smetana a petrželka na ozdobení
Postup:
- Nejprve oloupejte a nakrájejte česnek, cibuli a bramboru na drobné kousky.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte česnek, cibuli a bramboru, dokud nezměkne.
- Přidejte hladkou mouku, papriku a majoránku a promíchejte.
- Pomalu přilijte vývar a nechte vařit asi 15 minut.
- Přidejte sůl a pepř podle chuti.
- V samostatném hrnci vařte domácí nudle dle návodu na balení.
- Hotovou česnečku podávejte s uvařenými nudlemi, ozdobenou kysanou smetanou a nasekanou petrželkou.