15. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Čerstvé ryby s bylinkovou plní
zdroj: Recepty 24/7

Tento recept na čerstvé ryby s ‍bylinkovou plní je skvělou⁣ volbou ‍pro ⁢milovníky​ rybího masa. Plníme je ⁣svěžími ⁢bylinkami ​a dochutíme citronovou šťávou, ⁣čímž ⁤zaručíme dokonalou kombinaci chutí.⁤ Tenhle ​lahodný pokrm⁤ je ideální na letní grilování nebo‌ jako zdravá večeře. Zvolte​ si vaši oblíbenou ⁤rybu ​a vyzkoušejte tento​ jednoduchý ‌a lahodný recept na plněné ryby.‍

Suroviny

  • čerstvé ‌ryby (např. mořské⁤ ryby, jako losos, pstruh, tuňák)
  • česnek​ (2 stroužky)
  • šalvěj (1 lžíce)
  • petrželka (1 polévková lžíce)
  • bazalka (1 ⁣polévková lžíce)
  • límec ⁣(1‍ kus)
  • sůl ⁢a pepř

Postup

  1. Předehřejte troubu na‌ 180 stupňů C.
  2. Natřete ryby solí a pepřem z ‌obou stran.
  3. Oloupejte⁢ česnek⁣ a rozemelte ho⁤ v maltě spolu se⁢ šalvějí, petrželkou a bazalkou.
  4. Oloupejte ‍limetku ⁣a nakrájejte ji⁤ na tenké plátky.
  5. Vložte bylinkovou směs do břišní dutiny ryb a položte plátky limetky ‌na ⁢vrchol.
  6. Upevněte ryby pomocí pásky​ na udírny nebo provazem ‍na pečicím plechu.
  7. Přesuňte‌ ryby na plech a pečte‍ v⁢ troubě⁢ přibližně 20 ⁤minut, dokud není maso krásně křehké a​ prohřáté.
  8. Po upečení nechte ryby chvíli ‍odpočinout, aby ⁣se‌ aroma bylinek dostatečně promísilo s chutí ⁤masa.