15. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Tento recept na čerstvé ryby s bylinkovou plní je skvělou volbou pro milovníky rybího masa. Plníme je svěžími bylinkami a dochutíme citronovou šťávou, čímž zaručíme dokonalou kombinaci chutí. Tenhle lahodný pokrm je ideální na letní grilování nebo jako zdravá večeře. Zvolte si vaši oblíbenou rybu a vyzkoušejte tento jednoduchý a lahodný recept na plněné ryby.
Suroviny
- čerstvé ryby (např. mořské ryby, jako losos, pstruh, tuňák)
- česnek (2 stroužky)
- šalvěj (1 lžíce)
- petrželka (1 polévková lžíce)
- bazalka (1 polévková lžíce)
- límec (1 kus)
- sůl a pepř
Postup
- Předehřejte troubu na 180 stupňů C.
- Natřete ryby solí a pepřem z obou stran.
- Oloupejte česnek a rozemelte ho v maltě spolu se šalvějí, petrželkou a bazalkou.
- Oloupejte limetku a nakrájejte ji na tenké plátky.
- Vložte bylinkovou směs do břišní dutiny ryb a položte plátky limetky na vrchol.
- Upevněte ryby pomocí pásky na udírny nebo provazem na pečicím plechu.
- Přesuňte ryby na plech a pečte v troubě přibližně 20 minut, dokud není maso krásně křehké a prohřáté.
- Po upečení nechte ryby chvíli odpočinout, aby se aroma bylinek dostatečně promísilo s chutí masa.