28. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Bramborový knedlík s pečeným masem
zdroj: Recepty 24/7

Vydejte se na kulinářskou cestu s ‌naším receptem na ⁣lahodný bramborový knedlík s⁢ pečeným masem. Tato tradiční ⁤česká ​specialita vás ohromí bohatou chuťovou kombinací a ⁣jednoduchou přípravou. Knedlíky vyrobené‍ z čerstvých brambor se do peříček skvěle hodí s naším výborně upečeným masem. Ponořte se do autentické chuťové zkušenosti a vytvořte si doma skvělý český pokrm.

Suroviny:

  • 350 g brambor
  • 150​ g hrubé mouky
  • 1 vejce
  • 20 g másla
  • 600 g ‌pečeného masa (např. vepřové, kuřecí)
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Brambory uvařte ve slupce v osolené vodě, nechte je vychladnout‌ a oloupejte.
  2. Rozmačkejte brambory na bramborovém struhadle nebo‍ je našekejte na jemno.
  3. Přidejte‍ mouku, vejce, sůl ⁣a promíchejte, dokud se nevytvoří tuhé, ale hladké těsto.
  4. Dejte těsto na pomoučenou pracovní plochu a vypracujte knedlíky.
  5. Mezitím předehřejte troubu na 180°C a⁢ připravte si pečící papír ⁢na plech.
  6. Uvařte⁤ knedlíky ve vroucí ‌osolené vodě, dokud nevyplavou ⁤na povrch, a pak je nechte okapat.
  7. Rozehřejte máslo na‍ pánvi a opékejte knedlíky z obou stran, dokud nebudou zlatohnědé.
  8. Vložte pečené maso na plech a pečte ho v troubě asi 15-20 minut, dokud není‌ dobře prohřáté.
  9. Servírujte bramborové knedlíky spolu s pečeným masem⁢ a podávejte s omáčkou⁣ dle chuti.