1. 8. 2025
Autor: Olga Vařilová
Bramborové knedlíky s koprovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7


Užijte si skvělou českou kuchyni⁤ s‌ tímto jednoduchým a chutným receptem na bramborové knedlíky⁢ s koprovou omáčkou. Důkladně ‍popsané ⁣kroky vám pomohou připravit tento ⁣tradiční pokrm bez chyby. Bramborové knedlíky, voňavá koprová⁣ omáčka, to je kombinace, ⁢která ‌potěší každého milovníka české kuchyně.

Bramborové knedlíky s koprovou omáčkou jsou klasický český‍ pokrm,který se těší velké oblibě. Připravit jej není tak těžké, jak by ‌se mohlo zdát. Stačí ⁣dodržet několik důležitých kroků. Bramborové knedlíky by měly být pevné, ale zároveň​ jemné ​na chuti. Dobře se k ⁣nim hodí koprová ⁢omáčka, které ‍dodává celému pokrmu výraznou chuť.

Suroviny

Pro přípravu ​bramborových knedlíků budete potřebovat tyto suroviny:

  • 500 g nastrouhaných syrových brambor
  • 300 g vařených brambor
  • 250 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 1 lžička​ soli

na koprovou omáčku ‌si připravte:

  • 60 g másla
  • 50 g mouky
  • 750 ml mléka
  • 2 lžíce nasekaného kopru
  • 1​ lžička soli
  • 1 lžička cukru
  • 2 lžíce hořčice
  • 2 žloutky

Postup

Aby byly bramborové knedlíky skvělé,⁤ je potřeba postupovat podle těchto⁢ kroků:

  1. Brambory oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Poté je dejte do ⁣síta‌ a nechte přebytečnou šťávu​ odkapat.
  2. Vařené ⁣brambory také oloupejte, ale na rozdíl od syrových je nastrouhejte na hrubém struhadle.
  3. Brambory smíchejte⁢ dohromady a přidejte hladkou mouku,vejce a sůl.⁢ Vše‌ důkladně promíchejte, abyste získali těsto na knedlíky.
  4. Z těsta vytvořte knedlíky a ‌vložte ​je do vroucí osolené vody. Vařte je 20 minut.

Příprava koprové omáčky probíhá⁣ v následujících krocích:

  1. Na másle udělejte světlou jíšku. Přidejte mouku a⁤ míchejte, dokud směs nezačne⁤ mírně hnědnout.
  2. Poté postupně ⁢přilévejte mléko ⁣a míchejte,⁢ aby se jíška‍ rozpustila‍ a neudělaly se hrudky.
  3. Přidejte nasekaný kopr, ⁤sůl⁢ a cukr. Přilijte ještě trochu vody a ⁣nechte omáčku povařit.
  4. Na závěr přidejte do omáčky žloutky a hořčici a povařte ještě chvíli, aby omáčka zhoustla.
  5. Nakonec omáčku‍ stáhněte z plotny a ‍nechte ji chvíli odstát.

servírujte bramborové knedlíky ‌s koprovou omáčkou⁤ horké. Tato kombinace chutí je neodolatelná.⁣ bramborové ⁢knedlíky jsou ‍velmi‍ syté, takže tento pokrm‌ vám poskytne dostatek energie.Koprová omáčka knedlíkům dodá potřebnou šťavnatost a výraznou chuť.

Tento tradiční český pokrm je oblíbený nejen u nás, ale i ve světě. Pokaždé, když jej připravíte, si připomenete chuť domova. Tak neváhejte a vyzkoušejte přípravu bramborových knedlíků s koprovou‌ omáčkou už dnes!




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář