2. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Bramboráky s masem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na klasické české⁢ bramboráky s masem, které‌ skvěle⁤ chutnají a zasytí.⁢ Připravte si lahodné bramborové placičky plné ⁤voňavého masa ⁤a koření a užijte si skvělou chuť domácí kuchyně. S tímto receptem zaručeně uspokojíte hlad celé rodiny! ​Navštivte naše stránky a objevte další skvělé recepty.

Suroviny

  • 4 velké brambory
  • 200g ⁤mletého masa (hovězí nebo vepřové)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 vejce
  • strouhanka
  • sůl, pepř, majoránka
  • olej na smažení

Postup

  1. Brambory oloupeme, ​nastrouháme na jemném struhadle a osolíme. Necháme chvíli odstát, aby se bramborová šťáva‍ vycedila.
  2. Cibuli a⁤ česnek nakrájíme na jemno a osmahneme na pánvi ‌s trochou oleje.
  3. Přidáme mleté maso⁢ a‌ osmažíme dozlatova. ⁣Dochutíme solí, pepřem a majoránkou.
  4. K bramborám přidáme vejce a smícháme‌ s osmahlým masem.
  5. Formujeme placičky a obalíme ⁤ve ⁤strouhance.
  6. Smažíme na pánvi na obou ‌stranách dozlatova.
  7. Podáváme teplé s tatarskou omáčkou nebo jen s‍ kyselou smetanou.